Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Konserve Barbunya

Konserve Barbunya

Konserve Barbunya; Türk mutfağımızda sebze tüketimi oldukça yaygındır. Bunlar arasında barbunya da sevilerek pişirilen bir sebzedir. Tazesini bulmak ya da uzun süre pişmesinden dolayı son zamanlar da konservesi oldukça popüler olan barbunyayı bu sayede mevsimi dışında da istediğiniz zaman rahatlıkla pişirebilirsiniz. Şimdi sizlere konserve barbunyanın tarifini vereyim. Kolay gelsin.

Konserve Barbunya Malzemeleri

  • 1 kg barbunya
  • 1 kg barbunya için yarım litre su
  • 1 kg barbunya için 1 litrelik kavanoz

Konserve Barbunya Nasıl Yapılır?


Öncelikle barbunyalar kabuklarından ayrılır. Daha sonra bir kilogramlık barbunya için yarım litre su ocağa konularak kaynatılır. Ardından kaynayan suya kabuklarından ayırdığımız barbunyalar atılır ve ortalama 4 dakika kadar kaynatılır. Yarım pişmiş olan barbunyalar kevgir yardımıyla çıkarılır. Barbunyalar direk kavanozlara aktarılır ve haşlamadan kalan suda ılıyınca kavanozlara ilave edilir. Kavanozlar tam doldurulmamalı ağız kısmında bir parmak boşluk bırakılır ve hava almayacak biçimde sıkıca kapatılır. Bu işlemden sonra kavanozlar ters çevrilerek kapakları altta olacak şekilde bir tencereye dizilir. Ardından kavanozların üzerini bir parmak geçecek kadar su eklenir ve ocağa alınarak bir saat civarında kaynatılır. Bir saat kaynattıktan sonra aynı pozisyonda kavanozlar düz bir yere konulur ve soğuması için bekletilir. Barbunyalarımız daha iyi olsun istiyorsak bu aşamada üzerleri bir örtüyle kapatılır ve bir gece bekletilir. Bu şekilde bir gece bekletilen kavanozlar diğer gün düz yani normal şekline çevrilir. Konservelerin kapakları içe doğru basık bir hal almış olacaktır. Bu şekildeyse ve herhangi bir sızıntı olmamışsa konserve işlemi başarılı olmuş demektir. Artık konserveleri buzdolabında veya serin güneş almayan bir yerde saklayabilirsiniz. Barbunyaları konserve yaparken şunu unutmayın. Barbunyaları tüketebileceğiniz kadar kavanoza koyun. Çünkü konservesi açılan barbunya en fazla iki gün içinde tüketilmelidir. Yoksa bozulur. Diğer püf nokta ise konserve barbunyanız uygun ortamda saklandığı zaman 6 aya kadar hatta iyi korunmuşsa bir yıla kadar tüketilir. Sizler yine de altı ayda tüketin. Kapakları ne kadar sıkı kapatılırsa kullanım süresi ona oranla uzar. Afiyetle yiyin.
Son Güncelleme : 19.01.2024 19:13:16
Konserve Barbunya ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Konserve Barbunya Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Konserve Barbunya"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Dondurulmuş Barbunya
Dondurulmuş Barbunya
Dondurulmuş Barbunya, taze barbunya temmuz ve ağustos ayında pazara çıkar. Yaz aylarında alacağınız taze barbunyayı dondurucuda saklayarak kışın tüketebilirsiniz.Almış olduğunuz taze barbunyaların içlerini ayıkladıktan sonra, buzdolabı poşetlerine ko...
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği, barbunya fasulyeğiller ailesine üye olan hem yaşı hem de kurusu olan bir bakliyat türüdür. Her mevsim istenildiği zaman kuru barbunyayı bulabilirsiniz. Kuru barbunya yemeğini tencerede, güveçte, fırında ya da düdüklüde...
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi, Barbunya gövdesinin şekli itibarıyla fasulyeye benzeyen Anadolu topraklarına özgü bir sebzedir. Baklagiller grubunda yer alan barbunya çok sayıda vitamin içerir. İçerisinde A, B1 ve B2 vitaminlerini barındıran barbunya pr...
Barbunya Yemeği Kaç Kalori?
Barbunya Yemeği Kaç Kalori?
Barbunya Yemeği Kaç Kalori, Baklagiller familyasından olan barbunya yaz dönemlerinde sulanabilen her sahada yetişmektedir. Yazın oldukça tercih edilen çeşitli yemekler yapılabilen, Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Ayrıca yazın hem fiyat olar...
Barbunya Yetiştiriciliği
Barbunya Yetiştiriciliği
Barbunya yetiştiriciliği, uygun iklim koşullarında yapılması ile güzel sonuçlar elde edilen baklagiller arasında yer alır. Barbunya yetiştiriciliği için koşulların yanı sıra dikkat edilmesi gereken önemli noktalar ile daha kaliteli verim alınması sağ...
Barbunya Fasulye
Barbunya Fasulye
Barbunya fasulye, Barbunya fasulye Türkiye'de en çok yetiştirilen ve tüketilen baklagillerden biridir. Genelde ege bölgesinde yetişir. Yetişmesi çok kolay ve zahmetsiz bir sebze olup dünyada en çok yetiştirilen ürünlerden biridir. Kurutulmuş ve yaş o...
Zeytinyağlı Barbunya Salatası
Zeytinyağlı Barbunya Salatası
Zeytinyağlı Barbunya Salatası, barbunya yemeği ve mezesi dışında salatasını da hazırlamak mümkündür. Barbunya salatasının içerisine ilave edilen yeşillikler ile oldukça lezzetli bir salata hazırlayabilirsiniz. Ayrıca barbunya salatası özellikle diyet...
Barbunya Nasıl Dikilir
Barbunya Nasıl Dikilir
Barbunya Nasıl Dikilir, Barbunya yemeği yapılan Türkiye genelinde severek tüketilen baklagillerden fasulyenin kırmızı beyaz renkleri ve lezzetli bir bitki türüdür. Barbunya Dünyada en çok dikimi yapılan, Türkiye'de Marmara bölgesinde yetiştiriciliği ...
Barbunya Meze
Barbunya Meze
Barbunya Meze gerek yazın taze barbunya gerekse kışın kuru veya konserve barbunya ile hazırlanabilen lezzetli bir meze çeşididir. Et yemeklerinin yanında servis edilebileceği gibi, tek başına öğün olarak zeytinyağlı şekli ile de hazırlamak mümkündür....
Barbunya Konservesi
Barbunya Konservesi
Barbunya Konservesi; Sonbahar sezonu geldiğinde yaptığımız kışlık hazırlıkları arasında konservelikler de vardır. Bunlar kışın işimizi kolaylaştırır ve hazırda bulunurlar. Barbunya konservesi de bunlar arasındadır. Yazın pazardan alıp ayıklayın ve ko...
Barbunya Protein
Barbunya Protein
Barbunya Protein, Barbunya, Anadolu mutfaklarının vazgeçilmez sebzesidir. Fasulye olarak da adlandırılır. Dış kısmı kabuklu içi taneli, yenilebilen bir sebzedir. Dış kabuğu beyaz ve pembe renktedir, içi ise beyazdır. Barbunya yetiştirilirken genelde ...
Düdüklü Tencerede Barbunya
Düdüklü Tencerede Barbunya
Düdüklü Tencerede Barbunya; Düdüklü tencere işlerimizi kolaylaştıran ve yemeğimizin daha çabuk pişmesini sağlayan hanimlara yardımcı bir gereçtir. Kuru fasulye, barbunya, nohut gibi sert baklagiller içinse birebirdir. Şimdi bende sizlere düdükle de b...

 

Dondurulmuş Barbunya
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Barbunya Yemeği Kaç Kalori?
Barbunya Yetiştiriciliği
Barbunya Fasulye
Zeytinyağlı Barbunya Salatası
Barbunya Nasıl Dikilir
Barbunya Meze
Barbunya Konservesi
Barbunya Protein
Düdüklü Tencerede Barbunya
Barbunya Balığı
Barbunya Çeşitleri
Barbunya Pilaki Kalori
Barbunya Nasıl Haşlanır
Yeşil Barbunya
Barbunya
Etli Barbunya
Barbunya Pilaki Konserve
Taze Barbunya Salatası
Barbunya Kalori
Kıymalı Barbunya
Beyaz Barbunya
Güveçte Barbunya Tarifi
Barbunya Kavurması
Havuçlu Barbunya Tarifi
Barbunya Faydaları
Barbunya Piyaz
Taze Barbunya Yemeği
Popüler İçerik
Barbunya Balığı
Barbunya Balığı
Barbunya balığı: Mullidae ailesine ait bir balık türüdür. Yanlardan basık, aldı dikey vaziyette, vücudu pembe bazen kırmızı ve pullarla kaplı, alt çen...
Barbunya Çeşitleri
Barbunya Çeşitleri
Barbunya çeşitleri; birçok gruba ayrılır. Özellikle kış aylarında soframızda bulundurduğumuz barbunya vitamin ve mineral açısından oldukça zengin oldu...
Barbunya Pilaki Kalori
Barbunya Pilaki Kalori
Barbunya pilaki kalori: Bir porsiyon (100 gram) kuru barbunya yaklaşık 333 (kcal) kaloridir. Kuru barbunya (B) gurubu vitaminleri açısından çok zengin...
Barbunya Nasıl Haşlanır
Barbunya Nasıl Haşlanır
Barbunya Nasıl Haşlanır, Barbunya halk arasında bilinen adı ile Ayşe kadın kuru fasulye çeşidin den olan ve taneleri kırmızı renkli olan benekli şekli...
Yeşil Barbunya
Yeşil Barbunya
Yeşil Barbunya, Yeşil barbunya fasulyenin bir çeşididir. İtalya'da geliştirilmiştir. Yeşil barbunya özellikle Türk, İtalyan, Yunan ve İspanyol mutfa...
Barbunya
Barbunya
Barbunya, baklagiller ailesine ait otsu bir bitki çeşididir. Pembe ve beyaz dış kabuğu vardır. Ayın zamanda beyaz renkli iç taneleri yeşil fasulyelerd...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Dondurulmuş Barbunya
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Barbunya Yemeği Kaç Kalori?
Barbunya Yetiştiriciliği
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024