Taze Barbunya Tarifi Taze Barbunya Tarifi, Barbunya fasulye; Baklagiller familyasından otsu bir bitki türüdür. Pembe, beyaz dış kabuğu ve ağırlıklı olarak beyazımsı iç taneleri ile standart yeşil fasulyelerden ayrılır. Zeytinyağlı yemeği Türk mutfağının ünlü soğuk mezeleri arasındadır. Barbunya, Ait olduğu fasulye sınıfının çok ufak farklarla ayrılan bir üyesidir. Farklı dillerde Roma fasulyesi veya Borlotti fasulyesi diye de anılır. İtalya'da geliştirilmiştir. Halen İtalyan, Türk, İspanyol ve Yunan mutfaklarında çok kullanılır. Kolombiya'da geliştirilen Cranberry fasulyesinin bir varyetesi sayılır. Görüntü olarak pinto fasulyesine benzer, ancak tat olarak farklıdır. Türkiye'de sebze olarak hemen hemen her yerinde yetişmektedir. Meyve ve içinde bulunan tanesi kırmızı beneklidir. Barbunya fasulyesi olarak da bilinir. Taze ve kuru olarak tüketilir.
Faydaları; Barbunya lif bakımından çok zengindir. 100 gram barbunya da ortalama 25 gram lif bulunmakta. Vücuda enerji ve güç vererek, zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir. Barbunya vücudun onarımını ve gelişimini destekler. Kemikleri güçlendirir. Siyatik ve romatizma şikayetlerini hafifletir. Böbrek rahatsızlığında etkilidir. Böbrekleri kuvvetlendirir. Böbrek taş ve kumunu dökmeye yardımcı olur. Kalp çarpıntısını giderir, Sinirleri kuvvetlendirir ve şeker hastalığına karşı faydalıdır kandaki şeker oranını düşürerek dengede tutar. Ayrıca kolesterolü düşürmede etkilidir. Bu açıdan günlük beslenme programına bu gıdayı eklenebilir.
Taze Barbunya Tarifi (Zeytinyağlı) Malzemeleri; - 1 kg taze barbunya
- 5 yemek kaşığı Zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1-2 adet sivri biber
- 2 adet havuç
- 4-5 diş sarımsak
- 1 adet patates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
Taze Barbunya Tarifi Yapılışı; İlk önce barbunyaları ayıklayarak tencereye alıp üzerine su ekleyelim ve 15 dakika kadar haşlayalım. Soğanları yemeklik küp doğrayalım ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuralım. Aynı şekilde Biberleri de ikiye ayırarak ufak ufak doğrayıp soğanlara ekleyerek kavuralım. Kavrulan malzemelerimize domates ve biber salçasını ekleyip 1-2 dakika karıştıralım. Küp doğradığımız havuç ve patatesleri tencereye alıp beraberce kavrulan malzemelerin üzerine ekleyip karıştıralım. Ve en son haşlayıp suyunu süzdüğümüz barbunyalar ekleyip, üzerini hafif geçecek kadar su eklenerek 15 dakika kadar pişmeye bırakalım. Ufak ufak doğradığımız sarımsakların diri kalmasını istiyorsanız pişmeye yakın tencereye ilave edin. Bir süre de bu şekilde pişirerek, dama tadınıza göre tuz ilave edip tencereyi ocaktan alın. Arzunuza göre soğuk ya da sıcak servis yapabilirsiniz. Son Güncelleme : 07.12.2018 14:38:22 Taze Barbunya Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Taze Barbunya Tarifi" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Dondurulmuş Barbunya | Dondurulmuş Barbunya, taze barbunya temmuz ve ağustos ayında pazara çıkar. Yaz aylarında alacağınız taze barbunyayı dondurucuda saklayarak kışın tüketebilirsiniz. Dondurulmuş Barbunya Nasıl Yapılır? Almış olduğunuz taze barbunyaların içlerini ayıkla... |  | Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği | Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği, barbunya fasulyeğiller ailesine üye olan hem yaşı hem de kurusu olan bir bakliyat türüdür. Her mevsim istenildiği zaman kuru barbunyayı bulabilirsiniz. Kuru barbunya yemeğini tencerede, güveçte, fırında yada düdüklüde ... |  | Sulu Barbunya Yemeği Tarifi | Sulu Barbunya Yemeği Tarifi, Barbunya gövdesinin şekli itibarıyla fasulyeye benzeyen anadolu topraklarına özgü bir sebzedir. Baklagiller grubunda yer alan barbunya çok sayıda vitamin içerir. İçerisinde A, B1 ve B2 vitaminlerini barındıran barbunya pr... |  | Rüyada Barbunya Görmek | Rüyada Barbunya Görmek, rüya sahibi için hem mal hem de mülk edinmesine, iş hayatında çok kar getiren işler yapmasına ve çok büyük paralar kazanmasına delalet etmektedir. Rüyada barbunya görmek, rüya sahibinin şansının bütün hayatı boyunca devam etme... |  | Barbunya Yemeği Kaç Kalori | Barbunya Yemeği Kaç Kalori, Baklagiller familyasından olan barbunya yaz dönemlerinde sulanabilen her sahada yetişmektedir. Yazın oldukça tercih edilen çeşitli yemekler yapılabilen, Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır.Ayrıca yazın hem fiyat olara... |  | Barbunya Yetiştiriciliği | Barbunya yetiştiriciliği, uygun iklim koşullarında yapılması ile beraber güzel sonuçlar elde edilen baklagiller arasında yer alır. Barbunya yetiştiriciliği için koşulların yanı sıra dikkat edilmesi gereken önemli noktalar ile beraber daha kaliteli v... |  | Barbunya Fasulye | Barbunya fasulye, Barbunya fasulye Türkiye de en çok yetiştirilen ve tüketilen baklagillerden biridir. Genelde ege bölgesinde yetişir. Yetişmesi çok kolay ve zahmetsiz bir sebze olup dünyada en çok yetiştirilen ürünlerden biridir. Kurutulmuş ve yaş o... |  | Zeytinyağlı Barbunya Salatası | Zeytinyağlı Barbunya Salatası, barbunya yemeği ve mezesi dışında salatasını da hazırlamak mümkündür. Barbunya salatasının içerisine ilave edilen yeşillikler ile oldukça lezzetli bir salata hazırlayabilirsiniz. Ayrıca barbunya salatası özellikle diyet... |  | Barbunya Nasıl Dikilir | Barbunya Nasıl Dikilir, Barbunya yemeği yapılan Türkiye genelinde severek tüketilen baklagillerden fasulyenin kırmızı beyaz renkleri ve lezzetli bir bitki türüdür. Barbunya Dünyada en çok dikimi yapılan, Türkiye’de Marmara bölgesinde yetiştiricili... |  | Barbunya Meze | Barbunya Meze, gerek yazın taze barbunya gerekse kışın kuru veya konserve barbunya ile hazırlanabilen lezzetli bir meze çeşididir. Et yemeklerinin yanında servis edilebileceği gibi, tek başına öğün olarak zeytinyağlı şekli ile de hazırlamak mümkündür... |  | Barbunya Konservesi | Barbunya Konservesi; Sonbahar sezonu geldiğinde yaptığımız kışlık hazırlıkları arasında konservelikler de vardır. Bunlar kışın işimizi kolaylaştırır ve hazırda bulunurlar. Barbunya konservesi de bunlar arasındadır. Yazın pazardan alıp ayıklayın ve ko... |  | Barbunya Protein | Barbunya Protein, Barbunya, Anadolu mutfaklarının vazgeçilmez sebzesidir. Fasulye olarak ta adlandırılır. Dış kısmı kabuklu içi taneli, yenilebilen bir sebzedir. Dış kabuğu beyaz ve pembe renktedir, içi ise beyazdır. Barbunya yetiştirilirken genelde ... | | | Dondurulmuş Barbunya | | Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği | | Sulu Barbunya Yemeği Tarifi | | Rüyada Barbunya Görmek | | Barbunya Yemeği Kaç Kalori | | Barbunya Yetiştiriciliği | | Barbunya Fasulye | | Zeytinyağlı Barbunya Salatası | | Barbunya Nasıl Dikilir | | Barbunya Meze | | Barbunya Konservesi | | Barbunya Protein | | Düdüklü Tencerede Barbunya | | Barbunya Balığı | | Barbunya Çeşitleri | | Barbunya Pilaki Kalori | | Barbunya Nasıl Haşlanır | | Yeşil Barbunya | | Barbunya | | Etli Barbunya | | Barbunya Pilaki Konserve | | Taze Barbunya Salatası | | Barbunya Kalori | | Kıymalı Barbunya | | Beyaz Barbunya | | Güveçte Barbunya Tarifi | | Barbunya Kavurması | | Havuçlu Barbunya Tarifi | | Barbunya Faydaları | | Barbunya Piyaz | Popüler İçerik | Düdüklü Tencerede Barbunya Düdüklü Tencerede Barbunya; Düdüklü tencere işlerimizi kolaylaştıran ve yemeğimizin daha çabuk pişmesini sağlayan hanimlara yardımcı bir gereçtir. Kur... | Barbunya Balığı Barbunya balığı: Mullidae ailesine ait bir balık türüdür. Yanlardan basık, aldı dikey vaziyette, vücudu pembe bazen kırmızı ve pullarla kaplı, alt çen... | Barbunya Çeşitleri Barbunya çeşitleri; birçok gruba ayrılır. Özellikle kış aylarında soframızda bulundurduğumuz barbunya vitamin ve mineral açısından oldukça zengin oldu... | Barbunya Pilaki Kalori Barbunya pilaki kalori: Bir porsiyon (100 gram) kuru barbunya yaklaşık 333 (kcal) kaloridir. Kuru barbunya (B) gurubu vitaminleri açısından çok zengin... | Barbunya Nasıl Haşlanır Barbunya Nasıl Haşlanır, Barbunya halk arasında bilinen adı ile Ayşe kadın kuru fasulye çeşidin den olan ve taneleri kırmızı renkli olan benekli şekli... | Yeşil Barbunya Yeşil Barbunya, Yeşil barbunya fasulyenin bir çeşididir. İtalya'da geliştirilmiştir. Yeşil barbunya özellikle Türk, İtalyan, Yunan ve İspanyol mutfa... | |