Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Dondurulmuş Barbunya

Dondurulmuş Barbunya

Dondurulmuş Barbunya, taze barbunya temmuz ve ağustos ayında pazara çıkar. Yaz aylarında alacağınız taze barbunyayı dondurucuda saklayarak kışın tüketebilirsiniz.

Almış olduğunuz taze barbunyaların içlerini ayıkladıktan sonra, buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Ayrıca yine ayıklamış olduğunuz barbunyaları hafif haşladıktan sonra kara suyunu döküp soğuk suda şoklama yaparak yine buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucunuzda muhafaza edebilirsiniz. Eğer ayıkladığınız barbunyaları dondurucuya koymadan önce yıkamak istiyorsanız, yıkadıktan sonra temiz bir havlu ile iyice kuruladıktan sonra poşetlere koyup yine derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Poşetlerinizi yapacağınız barbunya yemeğinin oranına göre ayarlarsanız, kış döneminde ya da kullanmak istediğinizde, tek kullanımlık hazır bekleyen poşetleriniz işinizi kolaylaştıracaktır. Poşetlerinizin ağzını sıkı bağlarsanız dondurucuda bulunan sebze, et, meyve vs. Gibi yiyeceklerin kokuları birbirine karışmaz. Barbunyanın derin dondurucuda bekleme süresini uzmanlar 8 ay, 1 yıl olarak belirtiyorlar.

Dondurulmuş barbunya için gerekli malzemeler

  • 2 su bardağı dondurulmuş barbunya
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 4/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küp şeker
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığının yarısı kadar karabiber
  • Limon
  • 6-7 sap maydanoz

Dondurulmuş Barbunya Nasıl Yapılır?


Tenceremizin içine zeytinyağını koyalım, soğanlarımızı küp-küp doğradıktan sonra tencereye alalım, aynı şekilde kırmızı biberi ince ince doğrayalım ve tencerede alarak soğan hafif ile kavuralım. Soğan ve biberimizin üzerine dondurulmuş barbunyamızı soğuk sudan geçirdikten sonra tenceremize ekleyelim ve rengi hafif sararıncaya kadar beraber kavuralım. Bu arada domateslerimizi küp-küp doğrayalım ve hafif sararmış barbunyalarımızın üzerine ilave edelim. Üzerine bol su, tuz, pul biber, karabiber, toz şekeri ekleyip barbunyalarımız pişirelim. Yemeğimiz kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Pişirme süresi yaklaşık 50 ile 60 dakika arasındadır. Yemeğimiz piştikten tabaklara alıp biraz limon sıkıp, maydanoz saplarını elimiz ile birkaç parçaya ayırarak üzerine serpiştirerek servis yapabilirsiniz.

Dondurulmuş barbunya yemeğini yaparken önceden haşlayıp kara suyunu süzdükten sonra yine yukarıdaki tarife uyarak yaklaşık 20-25 dakika pişirerek de servis yapabilirsiniz. Dondurulmuş Barbunyaları dondurucudan çıkartıp çözülmesini beklerseniz barbunyalar kararır. Bu nedenle dondurucudan çıkardıktan sonra ya haşlayıp suyunu süzdükten sonra yapabilirsiniz ya da vitamini gitmesin istiyorsanız direk yukarıdaki tarife uygun şekilde pişirebilirsiniz.
Son Güncelleme : 20.01.2024 06:56:48
Dondurulmuş Barbunya ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Dondurulmuş Barbunya Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Dondurulmuş Barbunya"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği, barbunya fasulyeğiller ailesine üye olan hem yaşı hem de kurusu olan bir bakliyat türüdür. Her mevsim istenildiği zaman kuru barbunyayı bulabilirsiniz. Kuru barbunya yemeğini tencerede, güveçte, fırında ya da düdüklüde...
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi, Barbunya gövdesinin şekli itibarıyla fasulyeye benzeyen Anadolu topraklarına özgü bir sebzedir. Baklagiller grubunda yer alan barbunya çok sayıda vitamin içerir. İçerisinde A, B1 ve B2 vitaminlerini barındıran barbunya pr...
Barbunya Yemeği Kaç Kalori?
Barbunya Yemeği Kaç Kalori?
Barbunya Yemeği Kaç Kalori, Baklagiller familyasından olan barbunya yaz dönemlerinde sulanabilen her sahada yetişmektedir. Yazın oldukça tercih edilen çeşitli yemekler yapılabilen, Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Ayrıca yazın hem fiyat olar...
Barbunya Yetiştiriciliği
Barbunya Yetiştiriciliği
Barbunya yetiştiriciliği, uygun iklim koşullarında yapılması ile güzel sonuçlar elde edilen baklagiller arasında yer alır. Barbunya yetiştiriciliği için koşulların yanı sıra dikkat edilmesi gereken önemli noktalar ile daha kaliteli verim alınması sağ...
Barbunya Fasulye
Barbunya Fasulye
Barbunya fasulye, Barbunya fasulye Türkiye'de en çok yetiştirilen ve tüketilen baklagillerden biridir. Genelde ege bölgesinde yetişir. Yetişmesi çok kolay ve zahmetsiz bir sebze olup dünyada en çok yetiştirilen ürünlerden biridir. Kurutulmuş ve yaş o...
Zeytinyağlı Barbunya Salatası
Zeytinyağlı Barbunya Salatası
Zeytinyağlı Barbunya Salatası, barbunya yemeği ve mezesi dışında salatasını da hazırlamak mümkündür. Barbunya salatasının içerisine ilave edilen yeşillikler ile oldukça lezzetli bir salata hazırlayabilirsiniz. Ayrıca barbunya salatası özellikle diyet...
Barbunya Nasıl Dikilir
Barbunya Nasıl Dikilir
Barbunya Nasıl Dikilir, Barbunya yemeği yapılan Türkiye genelinde severek tüketilen baklagillerden fasulyenin kırmızı beyaz renkleri ve lezzetli bir bitki türüdür. Barbunya Dünyada en çok dikimi yapılan, Türkiye'de Marmara bölgesinde yetiştiriciliği ...
Barbunya Meze
Barbunya Meze
Barbunya Meze gerek yazın taze barbunya gerekse kışın kuru veya konserve barbunya ile hazırlanabilen lezzetli bir meze çeşididir. Et yemeklerinin yanında servis edilebileceği gibi, tek başına öğün olarak zeytinyağlı şekli ile de hazırlamak mümkündür....
Barbunya Konservesi
Barbunya Konservesi
Barbunya Konservesi; Sonbahar sezonu geldiğinde yaptığımız kışlık hazırlıkları arasında konservelikler de vardır. Bunlar kışın işimizi kolaylaştırır ve hazırda bulunurlar. Barbunya konservesi de bunlar arasındadır. Yazın pazardan alıp ayıklayın ve ko...
Barbunya Protein
Barbunya Protein
Barbunya Protein, Barbunya, Anadolu mutfaklarının vazgeçilmez sebzesidir. Fasulye olarak da adlandırılır. Dış kısmı kabuklu içi taneli, yenilebilen bir sebzedir. Dış kabuğu beyaz ve pembe renktedir, içi ise beyazdır. Barbunya yetiştirilirken genelde ...
Düdüklü Tencerede Barbunya
Düdüklü Tencerede Barbunya
Düdüklü Tencerede Barbunya; Düdüklü tencere işlerimizi kolaylaştıran ve yemeğimizin daha çabuk pişmesini sağlayan hanimlara yardımcı bir gereçtir. Kuru fasulye, barbunya, nohut gibi sert baklagiller içinse birebirdir. Şimdi bende sizlere düdükle de b...
Barbunya Balığı
Barbunya Balığı
Barbunya balığı: Mullidae ailesine ait bir balık türüdür. Yanlardan basık, aldı dikey vaziyette, vücudu pembe bazen kırmızı ve pullarla kaplı, alt çeneden doğru uzanan iki bıyığa sahip, alt çenesinde dişleri olmayan bir yapıya sahiptir. Genelde sıcak...

 

Dondurulmuş Barbunya
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Barbunya Yemeği Kaç Kalori?
Barbunya Yetiştiriciliği
Barbunya Fasulye
Zeytinyağlı Barbunya Salatası
Barbunya Nasıl Dikilir
Barbunya Meze
Barbunya Konservesi
Barbunya Protein
Düdüklü Tencerede Barbunya
Barbunya Balığı
Barbunya Çeşitleri
Barbunya Pilaki Kalori
Barbunya Nasıl Haşlanır
Yeşil Barbunya
Barbunya
Etli Barbunya
Barbunya Pilaki Konserve
Taze Barbunya Salatası
Barbunya Kalori
Kıymalı Barbunya
Beyaz Barbunya
Güveçte Barbunya Tarifi
Barbunya Kavurması
Havuçlu Barbunya Tarifi
Barbunya Faydaları
Barbunya Piyaz
Taze Barbunya Yemeği
Popüler İçerik
Barbunya Çeşitleri
Barbunya Çeşitleri
Barbunya çeşitleri; birçok gruba ayrılır. Özellikle kış aylarında soframızda bulundurduğumuz barbunya vitamin ve mineral açısından oldukça zengin oldu...
Barbunya Pilaki Kalori
Barbunya Pilaki Kalori
Barbunya pilaki kalori: Bir porsiyon (100 gram) kuru barbunya yaklaşık 333 (kcal) kaloridir. Kuru barbunya (B) gurubu vitaminleri açısından çok zengin...
Barbunya Nasıl Haşlanır
Barbunya Nasıl Haşlanır
Barbunya Nasıl Haşlanır, Barbunya halk arasında bilinen adı ile Ayşe kadın kuru fasulye çeşidin den olan ve taneleri kırmızı renkli olan benekli şekli...
Yeşil Barbunya
Yeşil Barbunya
Yeşil Barbunya, Yeşil barbunya fasulyenin bir çeşididir. İtalya'da geliştirilmiştir.  Yeşil barbunya özellikle Türk, İtalyan,  Yunan ve İspanyol mutfa...
Barbunya
Barbunya
Barbunya, baklagiller ailesine ait otsu bir bitki çeşididir. Pembe ve beyaz dış kabuğu vardır. Ayın zamanda beyaz renkli iç taneleri yeşil fasulyelerd...
Etli Barbunya
Etli Barbunya
Etli barbunya, sevilen yemek tariflerinden biridir. Akşam yemeklerinde pilav makarna yanına oldukça yakışan yemek tariflerinden biridir. Barbunya hem ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Dondurulmuş Barbunya
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Barbunya Yemeği Kaç Kalori?
Barbunya Yetiştiriciliği
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024