Haşlanmış Barbunya

Haşlanmış Barbunya

Haşlanmış barbunya; Barbunya, fasulyeye benzeyen ve içerisinde taneleri olan bir bitkidir. Dış görünümü kırmızı beyaz ala bir renk taşırken içerisindeki tanelerde de çift renkli ala hali veya tek renk olan kahve rengimsi bir renk vardır. Ayıklanarak içinin taneleri kullanılan barbunya mevsiminde bayanlar tarafından çok tercih edilen bir besindir. Yemekleri etli veya zeytinyağlı olarak yapılır. Ayrıca barbunya piyaz dediğimiz meze çeşidi de çok kullanılan bir yöntemdir.

Haşlanmış barbunyanın özellikleri;
  • Haşlanmadan sonrada buzdolabında muhafaza edilebilir.
  • Yemek yaparken haşlanmadan işlem göremez.
  • Haşlandığındaki acı suyu mutlaka değiştirilmelidir.
Haşlanmış barbunya, diyet olarak da tüketilebilecek bir besindir. Haşlandığında suyunun süzülerek mutlaka değiştirilmesi gerekir. Haşlanmış barbunya hazır gıda ürünleri içerisinde konserve olarak hazırlanan ürünlerin başında gelir.

Haşlanmış barbunyanın hazırlanışı;

Haşlanmış barbunyanın kullanıldığı konserve halinin yapılışı için bir kilo gram kadar kabuklu barbunya alınır ve ayıklanır. Ayrıca içerisine hazırlayacağımız bir litrelik kavanozda ayarlanır. Kavanozlar konserve yapmak için gereken nitelikler olan kapak ve yerleştirmeye müsait yapısı olması gerekir. Temizlenen ve ayıklanan barbunyalar her bir kilo barbunya için yarım litre su ayarlanarak tencere içerisine yerleştirilir ve kaynatılır. Yaklaşık dört dakika kadar sürecek kaynamış su içerisindeki barbunyaların haşlanması yeterlidir. Yarı çiğ vaziyette olan barbunyalar bir süzgeç yardımı ile suyundan ayrılıktan sonra suyu ayrı bir kasede bekletilir. Barbunyalar hazırladığınız kavanoza direk konularak üzerine haşlama işleminden kalan su ılıdıktan sonra ilave edilir. Her kavanozun ağızlarında bir parmak boşluk olacak şekilde ayarlanmalıdır. Arkasından da hiç hava almayacak şekilde kapakları kapatılarak, kavanozlar ters çevrilerek kapaklar altta kalacak şekilde tencereye yerleştirilir. Tencere içerisine kavanozların boyunu bir parmak geçecek şekilde su eklenerek kavanozlar ortalama 1 saat kadar kaynatılır. Kaynama işlemi bittiğinde ise yine kavanozlar ters bir halde düz bir zemine yerleştirilir ve soğumaya bırakılır. Bu aşama barbunya kavanozlarının üzerinin bir örtü ile bir gece bekletilmesi gerekir. Ertesi gün bekletilen kavanozların üzeri açılarak düz bir şekilde kapak yukarı gelecek şekilde çevrilir. Kavanoz kapakları içe doğru basık ve sızıntı yapmamış ise konserveleme işlemi başarı ile gerçekleştirilmiş olur. En son olarak da güneş görmeyen serin bir yerde veya buzdolabında muhafaza edilir. Afiyetler olsun.
Son Güncelleme : 10.12.2018 20:44:02
Haşlanmış Barbunya ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Haşlanmış Barbunya Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Haşlanmış Barbunya"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Dondurulmuş Barbunya
Dondurulmuş Barbunya
Dondurulmuş Barbunya, taze barbunya temmuz ve ağustos ayında pazara çıkar. Yaz aylarında alacağınız taze barbunyayı dondurucuda saklayarak kışın tüketebilirsiniz. Dondurulmuş Barbunya Nasıl Yapılır? Almış olduğunuz taze barbunyaların içlerini ayıkla...
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği, barbunya fasulyeğiller ailesine üye olan hem yaşı hem de kurusu olan bir bakliyat türüdür. Her mevsim istenildiği zaman kuru barbunyayı bulabilirsiniz. Kuru barbunya yemeğini tencerede, güveçte, fırında yada düdüklüde ...
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi, Barbunya gövdesinin şekli itibarıyla fasulyeye benzeyen anadolu topraklarına özgü bir sebzedir. Baklagiller grubunda yer alan barbunya çok sayıda vitamin içerir. İçerisinde A, B1 ve B2 vitaminlerini barındıran barbunya pr...
Rüyada Barbunya Görmek
Rüyada Barbunya Görmek
Rüyada Barbunya Görmek, rüya sahibi için hem mal hem de mülk edinmesine, iş hayatında çok kar getiren işler yapmasına ve çok büyük paralar kazanmasına delalet etmektedir. Rüyada barbunya görmek, rüya sahibinin şansının bütün hayatı boyunca devam etme...
Barbunya Yemeği Kaç Kalori
Barbunya Yemeği Kaç Kalori
Barbunya Yemeği Kaç Kalori, Baklagiller familyasından olan barbunya yaz dönemlerinde sulanabilen her sahada yetişmektedir. Yazın oldukça tercih edilen çeşitli yemekler yapılabilen, Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır.Ayrıca yazın hem fiyat olara...
Barbunya Yetiştiriciliği
Barbunya Yetiştiriciliği
Barbunya yetiştiriciliği, uygun iklim koşullarında yapılması ile beraber güzel sonuçlar elde edilen baklagiller arasında yer alır. Barbunya yetiştiriciliği için koşulların yanı sıra dikkat edilmesi gereken önemli noktalar ile beraber daha kaliteli v...
Barbunya Fasulye
Barbunya Fasulye
Barbunya fasulye, Barbunya fasulye Türkiye de en çok yetiştirilen ve tüketilen baklagillerden biridir. Genelde ege bölgesinde yetişir. Yetişmesi çok kolay ve zahmetsiz bir sebze olup dünyada en çok yetiştirilen ürünlerden biridir. Kurutulmuş ve yaş o...
Zeytinyağlı Barbunya Salatası
Zeytinyağlı Barbunya Salatası
Zeytinyağlı Barbunya Salatası, barbunya yemeği ve mezesi dışında salatasını da hazırlamak mümkündür. Barbunya salatasının içerisine ilave edilen yeşillikler ile oldukça lezzetli bir salata hazırlayabilirsiniz. Ayrıca barbunya salatası özellikle diyet...
Barbunya Nasıl Dikilir
Barbunya Nasıl Dikilir
Barbunya Nasıl Dikilir, Barbunya yemeği yapılan Türkiye genelinde severek tüketilen baklagillerden fasulyenin kırmızı beyaz renkleri ve lezzetli bir bitki türüdür. Barbunya Dünyada en çok dikimi yapılan, Türkiye’de Marmara bölgesinde yetiştiricili...
Barbunya Meze
Barbunya Meze
Barbunya Meze, gerek yazın taze barbunya gerekse kışın kuru veya konserve barbunya ile hazırlanabilen lezzetli bir meze çeşididir. Et yemeklerinin yanında servis edilebileceği gibi, tek başına öğün olarak zeytinyağlı şekli ile de hazırlamak mümkündür...
Barbunya Konservesi
Barbunya Konservesi
Barbunya Konservesi; Sonbahar sezonu geldiğinde yaptığımız kışlık hazırlıkları arasında konservelikler de vardır. Bunlar kışın işimizi kolaylaştırır ve hazırda bulunurlar. Barbunya konservesi de bunlar arasındadır. Yazın pazardan alıp ayıklayın ve ko...
Barbunya Protein
Barbunya Protein
Barbunya Protein, Barbunya, Anadolu mutfaklarının vazgeçilmez sebzesidir. Fasulye olarak ta adlandırılır. Dış kısmı kabuklu içi taneli, yenilebilen bir sebzedir. Dış kabuğu beyaz ve pembe renktedir, içi ise beyazdır. Barbunya yetiştirilirken genelde ...

 

Dondurulmuş Barbunya
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Rüyada Barbunya Görmek
Barbunya Yemeği Kaç Kalori
Barbunya Yetiştiriciliği
Barbunya Fasulye
Zeytinyağlı Barbunya Salatası
Barbunya Nasıl Dikilir
Barbunya Meze
Barbunya Konservesi
Barbunya Protein
Düdüklü Tencerede Barbunya
Barbunya Balığı
Barbunya Çeşitleri
Barbunya Pilaki Kalori
Barbunya Nasıl Haşlanır
Yeşil Barbunya
Barbunya
Etli Barbunya
Barbunya Pilaki Konserve
Taze Barbunya Salatası
Barbunya Kalori
Kıymalı Barbunya
Beyaz Barbunya
Güveçte Barbunya Tarifi
Barbunya Kavurması
Havuçlu Barbunya Tarifi
Barbunya Faydaları
Barbunya Piyaz
Popüler İçerik
Düdüklü Tencerede Barbunya
Düdüklü Tencerede Barbunya
Düdüklü Tencerede Barbunya; Düdüklü tencere işlerimizi kolaylaştıran ve yemeğimizin daha çabuk pişmesini sağlayan hanimlara yardımcı bir gereçtir. Kur...
Barbunya Balığı
Barbunya Balığı
Barbunya balığı: Mullidae ailesine ait bir balık türüdür. Yanlardan basık, aldı dikey vaziyette, vücudu pembe bazen kırmızı ve pullarla kaplı, alt çen...
Barbunya Çeşitleri
Barbunya Çeşitleri
Barbunya çeşitleri; birçok gruba ayrılır. Özellikle kış aylarında soframızda bulundurduğumuz barbunya vitamin ve mineral açısından oldukça zengin oldu...
Barbunya Pilaki Kalori
Barbunya Pilaki Kalori
Barbunya pilaki kalori: Bir porsiyon (100 gram) kuru barbunya yaklaşık 333 (kcal) kaloridir. Kuru barbunya (B) gurubu vitaminleri açısından çok zengin...
Barbunya Nasıl Haşlanır
Barbunya Nasıl Haşlanır
Barbunya Nasıl Haşlanır, Barbunya halk arasında bilinen adı ile Ayşe kadın kuru fasulye çeşidin den olan ve taneleri kırmızı renkli olan benekli şekli...
Yeşil Barbunya
Yeşil Barbunya
Yeşil Barbunya, Yeşil barbunya fasulyenin bir çeşididir. İtalya'da geliştirilmiştir. Yeşil barbunya özellikle Türk, İtalyan, Yunan ve İspanyol mutfa...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Dondurulmuş Barbunya
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Rüyada Barbunya Görmek
Barbunya Yemeği Kaç Kalori
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019