Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Barbunya Tarifi Düdüklüde

Barbunya Tarifi Düdüklüde

Barbunya Tarifi Düdüklüde, özellikle baklagiller ailesine üye olan bütün kuru ürünleri düdüklüde pişirmek hem zamandan tasarruf etmeye hem de lezzetli bir yemek pişirmenin en iyi yöntemlerinden birisidir. Çünkü kuru malzemeleri tencerede pişirdiğiniz zaman daha uzun sürede piştiği için yemeğin su kıvamı azalır ve yeniden su eklemek zorunda olduğunuz için yemeğin kendi koyuluğunu yitirmiş olursunuz. Barbunyayı düdüklü tencerede ister etli ister kıymalı ister sebze ekleyerek, isterseniz de zeytinyağlı pişirebilirsiniz. Barbunya yemeğinin daha lezzetli olmasını istiyorsanız bütün malzemeleri ölçüsünde koymak ilk şarttır. Eğer doğru bir yol izleyerek barbunya yemeğinin iç malzemesini hazırlayıp doğru pişirme tekniği kullanırsanız ağızda dağılan mükemmel bir lezzette barbunya yemeği pişirebilirsiniz.

Barbunya Tarifi Düdüklüde Gerekli Olan Malzemeleri

  • 500 gram taze barbunya
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 adet büyük boy kırmızı biber
  • 1 adet büyük domates
  • 1 tepeleme çay kaşığı biber salçası
  • 1 tepeleme çay kaşığı domates salçası
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 adet küp şeker
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı kaynamış sıcak su
  • Yarım demet maydanoz

Barbunya Tarifi Düdüklüde Nasıl Yapılır?


Öncelikle taze barbunyayı kabuklarından ayıklayıp, bol su ile elimizle alt üst ederek yıkıyoruz ve suyunu süzmesi için süzgecin içine alalım. Diğer tarafta düdüklü tencerenin içerisine sızma zeytinyağını döküp ocağın altını açıyoruz. Daha sonra kuru soğanın kabuklarını soyup zar büyüklüğünde doğranmış soğanları düdüklü tencereye ilave ediyoruz. Kuru soğandan sonra suyunu süzmüş olan barbunyayı ekliyoruz. Ardından domates, havuç ve kırmızı biberi yıkayıp kesme tahtasının üzerinde domatesleri ve biberi küp şeklinde havucu da ince halkalar şeklide keserek hazırlıyoruz. Doğradığımız bütün malzemeleri düdüklünün içerisine ilave ediyoruz. Daha sonra sarımsakları soyup ortadan birkaç parçaya keserek malzemelerin içine katalım.

Bütün zeytinyağlı yemeklerde olduğu gibi içine bir tane kesme şekeri ilave ediyoruz. Domates salçasını, biber salçasını, tuzunu ve en son kaynamış sıcak suyunu ekledikten sonra kaşık yardımı ile bütün malzemelerin hepsini alt üst edip karıştırıyoruz. Ardından düdüklü tencerenin kapağını kapatıyoruz. Ocağın altını yakıp düdüklüyü ocağın üzerine koyuyoruz. Bu arada herkesin evdeki düdüklü tencere modeli farklı olduğu için tepesinde düdüğü olanlar kaynadıktan sonra düdüğünü indirip fıs sesi geldikten sonra ocağın altını kısmalıdır. Eğer yeni model düdüklü tencere ise ok işareti yönünde kapağın üzerine bastırarak kapatın. Sonra da düdüklü tencerenin sap kısmındaki olan düğmeyi ileriye doğru itekleyerek kitlenmesini sağlayın. Bütün işlem bittikten sonra kaynayınca tek çizgi arkasından ikinci çizgi çıktığında düdüklüde barbunya yemeğiniz pişmiş demektir. Düdüklünün buharı elinizi yakmasın diye mutlaka suyun altına tutun yoksa düdüklü patlayabilir. Barbunya yemeği piştikten sonra sıcağa dayanıklı olan bir kabın içerisine alalım. Barbunya yemeği dinlendikten sonra üzerine küçük küçük doğranmış maydanozlar serpin ve servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 11:20:08
Barbunya Tarifi Düdüklüde ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Barbunya Tarifi Düdüklüde Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Barbunya Tarifi Düdüklüde"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Dondurulmuş Barbunya
Dondurulmuş Barbunya
Dondurulmuş Barbunya, taze barbunya temmuz ve ağustos ayında pazara çıkar. Yaz aylarında alacağınız taze barbunyayı dondurucuda saklayarak kışın tüketebilirsiniz.Almış olduğunuz taze barbunyaların içlerini ayıkladıktan sonra, buzdolabı poşetlerine ko...
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği, barbunya fasulyeğiller ailesine üye olan hem yaşı hem de kurusu olan bir bakliyat türüdür. Her mevsim istenildiği zaman kuru barbunyayı bulabilirsiniz. Kuru barbunya yemeğini tencerede, güveçte, fırında ya da düdüklüde...
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi, Barbunya gövdesinin şekli itibarıyla fasulyeye benzeyen Anadolu topraklarına özgü bir sebzedir. Baklagiller grubunda yer alan barbunya çok sayıda vitamin içerir. İçerisinde A, B1 ve B2 vitaminlerini barındıran barbunya pr...
Barbunya Yemeği Kaç Kalori?
Barbunya Yemeği Kaç Kalori?
Barbunya Yemeği Kaç Kalori, Baklagiller familyasından olan barbunya yaz dönemlerinde sulanabilen her sahada yetişmektedir. Yazın oldukça tercih edilen çeşitli yemekler yapılabilen, Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Ayrıca yazın hem fiyat olar...
Barbunya Yetiştiriciliği
Barbunya Yetiştiriciliği
Barbunya yetiştiriciliği, uygun iklim koşullarında yapılması ile güzel sonuçlar elde edilen baklagiller arasında yer alır. Barbunya yetiştiriciliği için koşulların yanı sıra dikkat edilmesi gereken önemli noktalar ile daha kaliteli verim alınması sağ...
Barbunya Fasulye
Barbunya Fasulye
Barbunya fasulye, Barbunya fasulye Türkiye'de en çok yetiştirilen ve tüketilen baklagillerden biridir. Genelde ege bölgesinde yetişir. Yetişmesi çok kolay ve zahmetsiz bir sebze olup dünyada en çok yetiştirilen ürünlerden biridir. Kurutulmuş ve yaş o...
Zeytinyağlı Barbunya Salatası
Zeytinyağlı Barbunya Salatası
Zeytinyağlı Barbunya Salatası, barbunya yemeği ve mezesi dışında salatasını da hazırlamak mümkündür. Barbunya salatasının içerisine ilave edilen yeşillikler ile oldukça lezzetli bir salata hazırlayabilirsiniz. Ayrıca barbunya salatası özellikle diyet...
Barbunya Nasıl Dikilir
Barbunya Nasıl Dikilir
Barbunya Nasıl Dikilir, Barbunya yemeği yapılan Türkiye genelinde severek tüketilen baklagillerden fasulyenin kırmızı beyaz renkleri ve lezzetli bir bitki türüdür. Barbunya Dünyada en çok dikimi yapılan, Türkiye'de Marmara bölgesinde yetiştiriciliği ...
Barbunya Meze
Barbunya Meze
Barbunya Meze gerek yazın taze barbunya gerekse kışın kuru veya konserve barbunya ile hazırlanabilen lezzetli bir meze çeşididir. Et yemeklerinin yanında servis edilebileceği gibi, tek başına öğün olarak zeytinyağlı şekli ile de hazırlamak mümkündür....
Barbunya Konservesi
Barbunya Konservesi
Barbunya Konservesi; Sonbahar sezonu geldiğinde yaptığımız kışlık hazırlıkları arasında konservelikler de vardır. Bunlar kışın işimizi kolaylaştırır ve hazırda bulunurlar. Barbunya konservesi de bunlar arasındadır. Yazın pazardan alıp ayıklayın ve ko...
Barbunya Protein
Barbunya Protein
Barbunya Protein, Barbunya, Anadolu mutfaklarının vazgeçilmez sebzesidir. Fasulye olarak da adlandırılır. Dış kısmı kabuklu içi taneli, yenilebilen bir sebzedir. Dış kabuğu beyaz ve pembe renktedir, içi ise beyazdır. Barbunya yetiştirilirken genelde ...
Düdüklü Tencerede Barbunya
Düdüklü Tencerede Barbunya
Düdüklü Tencerede Barbunya; Düdüklü tencere işlerimizi kolaylaştıran ve yemeğimizin daha çabuk pişmesini sağlayan hanimlara yardımcı bir gereçtir. Kuru fasulye, barbunya, nohut gibi sert baklagiller içinse birebirdir. Şimdi bende sizlere düdükle de b...

 

Dondurulmuş Barbunya
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Barbunya Yemeği Kaç Kalori?
Barbunya Yetiştiriciliği
Barbunya Fasulye
Zeytinyağlı Barbunya Salatası
Barbunya Nasıl Dikilir
Barbunya Meze
Barbunya Konservesi
Barbunya Protein
Düdüklü Tencerede Barbunya
Barbunya Balığı
Barbunya Çeşitleri
Barbunya Pilaki Kalori
Barbunya Nasıl Haşlanır
Yeşil Barbunya
Barbunya
Etli Barbunya
Barbunya Pilaki Konserve
Taze Barbunya Salatası
Barbunya Kalori
Kıymalı Barbunya
Beyaz Barbunya
Güveçte Barbunya Tarifi
Barbunya Kavurması
Havuçlu Barbunya Tarifi
Barbunya Faydaları
Barbunya Piyaz
Taze Barbunya Yemeği
Popüler İçerik
Barbunya Balığı
Barbunya Balığı
Barbunya balığı: Mullidae ailesine ait bir balık türüdür. Yanlardan basık, aldı dikey vaziyette, vücudu pembe bazen kırmızı ve pullarla kaplı, alt çen...
Barbunya Çeşitleri
Barbunya Çeşitleri
Barbunya çeşitleri; birçok gruba ayrılır. Özellikle kış aylarında soframızda bulundurduğumuz barbunya vitamin ve mineral açısından oldukça zengin oldu...
Barbunya Pilaki Kalori
Barbunya Pilaki Kalori
Barbunya pilaki kalori: Bir porsiyon (100 gram) kuru barbunya yaklaşık 333 (kcal) kaloridir. Kuru barbunya (B) gurubu vitaminleri açısından çok zengin...
Barbunya Nasıl Haşlanır
Barbunya Nasıl Haşlanır
Barbunya Nasıl Haşlanır, Barbunya halk arasında bilinen adı ile Ayşe kadın kuru fasulye çeşidin den olan ve taneleri kırmızı renkli olan benekli şekli...
Yeşil Barbunya
Yeşil Barbunya
Yeşil Barbunya, Yeşil barbunya fasulyenin bir çeşididir. İtalya'da geliştirilmiştir. Yeşil barbunya özellikle Türk, İtalyan, Yunan ve İspanyol mutfa...
Barbunya
Barbunya
Barbunya, baklagiller ailesine ait otsu bir bitki çeşididir. Pembe ve beyaz dış kabuğu vardır. Ayın zamanda beyaz renkli iç taneleri yeşil fasulyelerd...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Dondurulmuş Barbunya
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Barbunya Yemeği Kaç Kalori?
Barbunya Yetiştiriciliği
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024