Barbunya Tarifi Düdüklüde Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklü tencerede pişirilen barbunya tarifi, lezzetli ve pratik bir yemek hazırlamak için ideal bir yöntemdir. Kısa sürede besleyici bir öğün elde etmek isteyenler için, malzemelerin doğru oranlarla kullanılması önemlidir. Bu tarif, adım adım hazırlanarak kolayca uygulanabilir.
Barbunya Tarifi Düdüklüde Tarifi ve Malzemeleri
21 Ağustos 2024

Barbunya Tarifi Düdüklüde


Özellikle baklagiller ailesine üye olan tüm kuru ürünleri düdüklüde pişirmek, hem zamandan tasarruf etmenin hem de lezzetli bir yemek yapmanın en iyi yöntemlerinden biridir.

Çünkü kuru malzemeleri normal tencerede pişirdiğinizde daha uzun sürede piştikleri için yemeğin su kıvamı azalır ve yeniden su eklemek zorunda kalırsınız. Bu da yemeğin kendi koyuluğunu yitirmesine neden olur. Barbunyayı düdüklü tencerede ister etli, ister kıymalı, ister sebzeli, isterseniz de zeytinyağlı olarak pişirebilirsiniz. Barbunya yemeğinin daha lezzetli olmasını istiyorsanız, tüm malzemeleri ölçüsünde koymak ilk şarttır. Eğer doğru bir yol izleyerek barbunya yemeğinin iç malzemesini hazırlayıp doğru pişirme tekniği kullanırsanız, ağızda dağılan mükemmel bir lezzette barbunya yemeği pişirebilirsiniz.

Barbunya Tarifi Düdüklüde Gerekli Olan Malzemeler


  • 500 gram taze barbunya
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 adet büyük boy kırmızı biber
  • 1 adet büyük domates
  • 1 tepeleme çay kaşığı biber salçası
  • 1 tepeleme çay kaşığı domates salçası
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 adet küp şeker
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı kaynamış sıcak su
  • Yarım demet maydanoz

Barbunya Tarifi Düdüklüde Nasıl Yapılır?


Öncelikle taze barbunyayı kabuklarından ayıklayıp bol su ile elimizle alt üst ederek yıkayalım ve suyunu süzmesi için süzgece alalım. Diğer tarafta düdüklü tencerenin içerisine sızma zeytinyağını döküp ocağın altını açalım. Daha sonra kuru soğanın kabuklarını soyup zar büyüklüğünde doğrayıp düdüklü tencereye ilave edelim. Kuru soğandan sonra suyunu süzmüş olan barbunyayı ekleyelim. Ardından domates, havuç ve kırmızı biberi yıkayıp, kesme tahtasında domatesleri ve biberi küp şeklinde, havucu da ince halkalar şeklinde keserek hazırlayalım. Doğradığımız tüm malzemeleri düdüklü tencereye ilave edelim. Daha sonra sarımsakları soyup ortadan birkaç parçaya keserek malzemelerin içine katalım.

Bütün zeytinyağlı yemeklerde olduğu gibi içine bir tane kesme şekeri ilave edelim. Domates salçasını, biber salçasını, tuzunu ve en son kaynamış sıcak suyunu ekledikten sonra kaşık yardımı ile tüm malzemeleri alt üst edip karıştıralım. Ardından düdüklü tencerenin kapağını kapatalım. Ocağın altını yakıp düdüklüyü ocağın üzerine koyalım. Bu arada herkesin evindeki düdüklü tencere modeli farklı olduğu için, tepesinde düdüğü olanlar kaynadıktan sonra düdüğünü indirip fıs sesi geldikten sonra ocağın altını kısmalıdır. Eğer yeni model düdüklü tencere ise, ok işareti yönünde kapağın üzerine bastırarak kapatın. Sonra da düdüklü tencerenin sap kısmındaki düğmeyi ileriye doğru iterek kilitlenmesini sağlayın. Bütün işlem bittikten sonra kaynayınca tek çizgi arkasından ikinci çizgi çıktığında düdüklüde barbunya yemeğiniz pişmiş demektir. Düdüklünün buharı elinizi yakmasın diye mutlaka suyun altına tutun yoksa düdüklü patlayabilir. Barbunya yemeği piştikten sonra sıcağa dayanıklı bir kabın içerisine alalım. Barbunya yemeği dinlendikten sonra üzerine küçük küçük doğranmış maydanozlar serpin ve servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Efecan 09 Ağustos 2024 Cuma

Barbunya yemeğini düdüklüde pişirmek gerçekten pratik ve lezzetli bir yöntem. Sizce düdüklü tencere kullanmanın en büyük avantajı nedir? Kendi deneyimlerinizi paylaşmak isterseniz, yemeğin lezzetini artırmak için kullandığınız özel bir malzeme ya da yöntem var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Düdüklü Tencere Kullanmanın Avantajları
Efecan, düdüklü tencere kullanmanın en büyük avantajı, yemeklerin daha kısa sürede pişmesi ve bu sayede besin değerlerinin korunmasıdır. Sıkı kapaklı yapısı sayesinde buharı içeride tutarak, yemeklerin daha az su ile daha yoğun bir lezzetle pişmesini sağlar. Özellikle barbunya gibi baklagillerin pişirme süresi düdüklü tencerede önemli ölçüde kısalır, bu da hem zamandan tasarruf hem de enerji verimliliği sağlar.

Lezzeti Artırma Yöntemleri
Kendi deneyimlerime gelecek olursak, düdüklü tencere ile pişirdiğim barbunyada genellikle biraz defne yaprağı ve zeytinyağı ekliyorum. Bu malzemeler, yemeğin lezzetini zenginleştiriyor. Ayrıca, pişirme süresinin sonunda biraz limon suyu eklemek de yemeğe ferah bir tat katıyor. Denemenizi öneririm!

Çok Okunanlar
Barbunya Nasıl Yapılır?
Barbunya Nasıl Yapılır?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Düdüklüde Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
Düdüklüde Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
Barbunya Yemeği Kaç Kalori?
Barbunya Yemeği Kaç Kalori?
Barbunya Nasıl Haşlanır?
Barbunya Nasıl Haşlanır?
Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
Kuru Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri
Barbunya Piyaz Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Barbunya Kalori?
Barbunya Kalori?
Güncel
Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
Taze Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
Barbunya Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri
Barbunya Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri
Barbunya Pilaki Kaç Kalori?
Barbunya Pilaki Kaç Kalori?
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
Etli Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Etli Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Barbunya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Barbunya Nasıl Dikilir?
Barbunya Nasıl Dikilir?
Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri
Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri
Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?
Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?
Güveçte Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Barbunya Tarifi ve Malzemeleri
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Barbunya Yapı mı?
Barbunya Yapı mı?
Barbunya Pilaki Konserve
Barbunya Pilaki Konserve