İlk önce taze barbunyayı ayıklayalım ve yıkayalım.
Daha sonra tencerenin içerisine barbunyaları koyalım ve üzerine su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Düdüklüde haşlamak barbunyanın dağılmasına sebep olabilir. Bunun için tencerede kontrollü haşlamak iyi bir yöntemdir. Barbunya haşlanırken yeşil soğanı ve maydanozu ince bir şekilde doğrayarak hazırlayalım. Kırmızı biberleri közlemek için tavanın içinde ya da fırında alüminyum folyoya sararak közleyin. Közleme işleminden sonra kırmızı biberleri ve kornişon salatalık turşusunu küp gibi doğrayın. Barbunya salatasının bütün malzemelerini hazır hale getirdikten sonra barbunyayı, közlenmiş kırmızı kırmızı biberi, kornişon salatalık turşusunu, mısırı, maydanoz ve yeşil soğanı derin bir kâsenin içerisinde harmanlayalım. Ardından tuzunu, limon suyunu ve zeytinyağını ilave ederek iyice karıştıralım ve servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.