Taze Barbunya

Taze Barbunya, yaz aylarının özellikle Ege mutfağının vazgeçilmez yemeğidir. Yaz aylarının vazgeçilmezi çünkü sıcak havalarda hafif bir yemek türüdür.

Taze Barbunya İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kilo gram taze barbunya
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 veya 2 adet köy biberi
  • 4 veya 5 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Taze Barbunya Nasıl Yapılır?


İlk önce barbunyalar güzelce ayıklanır.
Çabuk ayıklamak istiyor iseniz size bir ipucu veriyorum. Boş kısmından bastırınca barbunya ikiye ayrılıyor ve daha çabuk ayıklanıyor. Ayıkladıktan sonra tek tek iyice barbunyaları yıkayın. Daha sonra tencereye barbunyaları koyun ve barbunyaların üstünü iki parmak geçecek kadar su koyun. Bu barbunyaları on beş dakika haşlayın. Bunu yapmamızın nedeni ile barbunyanın siyah suyunu çıkarmak içindir. Bunun yaparsanız eğer yaptığınız yemeğin suyu kara olmaz. Barbunyalar haşlanırken bir yandan bir adet soğanı ve dört veya beş adet sarımsağı soyun, yıkayın ve yemeklik yani küp-küp doğrayın. Başka bir tencerede zeytinyağı ile sarımsak ve soğanı kavurun. Kavurma işlemini soğanlar cam gibi olana kadar devam ettirin. Daha sonra bir tatlı kaşığı biber salçasını bir tatlı kaşığı domates salçasını eklenir. Bu arada haşlanan barbunya süzdürülür ve soğumaya bırakılır. 2 adet havucu ve 1 adet orta boy patatesi küp-küp tavla zarı büyüklüğünde doğrayın ve kavrulan soğan ve sarımsağın üzerine atın.
Biraz daha kavurmaya devam edildikten sonra suyunu süzdüğümüz barbunyaları tencerenin içine atın. Daha sonra üzerini geçecek kadar sıcak su koyun. Son olarak tuzunu atın. On beş dakika pişmesi yeterlidir. Taze Barbunya yemeği sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 15:03:38
Taze Barbunya ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Taze Barbunya Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Taze Barbunya"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Dondurulmuş Barbunya

Dondurulmuş Barbunya, taze barbunya temmuz ve ağustos ayında pazara çıkar. Yaz aylarında alacağınız taze barbunyayı dondurucuda saklayarak kışın tüketebilirs...
Devamını Oku

Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği

Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği, barbunya fasulyeğiller ailesine üye olan hem yaşı hem de kurusu olan bir bakliyat türüdür. Her mevsim istenildiği zaman kuru ...
Devamını Oku

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi, Barbunya gövdesinin şekli itibarıyla fasulyeye benzeyen Anadolu topraklarına özgü bir sebzedir. Baklagiller grubunda yer alan ba...
Devamını Oku

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori, Baklagiller familyasından olan barbunya yaz dönemlerinde sulanabilen her sahada yetişmektedir. Yazın oldukça tercih edilen çeşitl...
Devamını Oku

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya yetiştiriciliği, uygun iklim koşullarında yapılması ile güzel sonuçlar elde edilen baklagiller arasında yer alır. Barbunya yetiştiriciliği iç...
Devamını Oku

Barbunya Fasulye

Barbunya fasulye, Barbunya fasulye Türkiye'de en çok yetiştirilen ve tüketilen baklagillerden biridir. Genelde ege bölgesinde yetişir. Yetişmesi çok kol...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Barbunya Salatası

Zeytinyağlı Barbunya Salatası, barbunya yemeği ve mezesi dışında salatasını da hazırlamak mümkündür. Barbunya salatasının içerisine ilave edilen yeşillikler ...
Devamını Oku

Barbunya Nasıl Dikilir

Barbunya Nasıl Dikilir, Barbunya yemeği yapılan Türkiye genelinde severek tüketilen baklagillerden fasulyenin kırmızı beyaz renkleri ve lezzetli bir bit...
Devamını Oku

Barbunya Meze

Barbunya Meze gerek yazın taze barbunya gerekse kışın kuru veya konserve barbunya ile hazırlanabilen lezzetli bir meze çeşididir. Et yemeklerinin yanında ser...
Devamını Oku

Barbunya Konservesi

Barbunya Konservesi; Sonbahar sezonu geldiğinde yaptığımız kışlık hazırlıkları arasında konservelikler de vardır. Bunlar kışın işimizi kolaylaştırır ve hazır...
Devamını Oku

Barbunya Protein

Barbunya Protein, Barbunya, Anadolu mutfaklarının vazgeçilmez sebzesidir. Fasulye olarak da adlandırılır. Dış kısmı kabuklu içi taneli, yenilebilen bir ...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Barbunya

Düdüklü Tencerede Barbunya; Düdüklü tencere işlerimizi kolaylaştıran ve yemeğimizin daha çabuk pişmesini sağlayan hanimlara yardımcı bir gereçtir. Kuru fasul...
Devamını Oku

Barbunya Balığı

Barbunya balığı: Mullidae ailesine ait bir balık türüdür. Yanlardan basık, aldı dikey vaziyette, vücudu pembe bazen kırmızı ve pullarla kaplı, alt çeneden do...
Devamını Oku

Barbunya Çeşitleri

Barbunya çeşitleri; birçok gruba ayrılır. Özellikle kış aylarında soframızda bulundurduğumuz barbunya vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olduğu bili...
Devamını Oku

Barbunya Pilaki Kalori

Barbunya pilaki kalori: Bir porsiyon (100 gram) kuru barbunya yaklaşık 333 (Kcal) kaloridir. Kuru barbunya (B) gurubu vitaminleri açısından çok zengin bir be...
Devamını Oku

Barbunya Nasıl Haşlanır

Barbunya Nasıl Haşlanır, Barbunya halk arasında bilinen adı ile Ayşe kadın kuru fasulye çeşidinden olan ve taneleri kırmızı renkli olan benekli şekli ile bil...
Devamını Oku

Yeşil Barbunya

Yeşil Barbunya, Yeşil barbunya fasulyenin bir çeşididir. İtalya'da geliştirilmiştir. Yeşil barbunya özellikle Türk, İtalyan, Yunan ve İspanyol mutfaklarında ...
Devamını Oku

Barbunya

Barbunya, baklagiller ailesine ait otsu bir bitki çeşididir. Pembe ve beyaz dış kabuğu vardır. Ayın zamanda beyaz renkli iç taneleri yeşil fasulyelerden ayrı...
Devamını Oku

Etli Barbunya

Etli barbunya, sevilen yemek tariflerinden biridir. Akşam yemeklerinde pilav makarna yanına oldukça yakışan yemek tariflerinden biridir. Barbunya hem lezzetl...
Devamını Oku

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Pilaki Konserve, yaz sonunda kışa hazırlık olarak yapılan gayet lezzetli ve tüketimi kolay bir yiyecek türüdür. Bütün sebze konservelerinde olduğu g...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Dondurulmuş Barbunya
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Barbunya Yemeği Kaç Kalori?
Barbunya Yetiştiriciliği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024