Taze Barbunya Yemeği

Taze barbunya yemeği tadı, kokusu, lezzeti apayrıdır. Kış amaçlı dolabınıza atabilirsiniz, yani kışında barbunya yemeği yapabilirsiniz. Ekstra bir başka işleme elbet tutmadan yalnızca ayıklayarak tazecik körpecik barbunyaları buzdolabı poşetine koyarak dondurucuya kaldırabilirsiniz. Kışın misafirlerinize afiyetle hazırlarsınız.

Barbunya oldukça estetik bir görünüşe sahip yemekleri ile güzel görünümlü yemekler yapılabilir.
Barbunyanın yemek çeşitleri fazladır. Çünkü taze veya kurumuş olarak yemeklerde kullanılabilir. Besleyici yönünü de hesaba katarsak oldukça cazip bir yemek malzemesi olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle zeytin yağlı yemekleri yapılırsa bu yemeklerin besleyici yanı daha fazla olmaktadır. Taze barbunya yemeği yapacaksanız farklı baharatlar kullanarak yemeğe değişik damak tatları katabilirsiniz. Bu tamamen sizin damak zevkinize kalmış bir şeydir. Siz yaparken suyunu birazcık ek olarak az katmayı unutmayın.
  • Kuru Barbunya, protein, B sınıfı vitaminleri, potasyum, magnezyum, çinko, demir ve lif bakımından güzel bir kaynaktır.
  • Zeytinyağlı Barbunya, protein, B sınıfı vitaminleri, potasyum, magnezyum, çinko, demir ve lif bakımından güzel bir kaynaktır.

Gerekli Malzemeleri

  • 1 kg. Barbunya
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 2 tane orta büyüklükte havuç
  • 2 tane orta büyüklükte domates
  • 6 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2-3 tane sarımsak
  • Tuz

Taze barbunya yemeği nasıl yapılır?


Barbunyaların kararmaması ve estetik açıdan beyaz tek görünüme sahip olması için, bol suda tek taşım haşlayıp, suyunu süzünüz.

Domates, sarımsak, soğanları ve havuçları soyun yıkayarak hazırlayın. Yemeğe girecek domateslerin kabuklarını soyarak rendeleyip sarımsak ve soğanları yemeklik doğrayınız. Havuçları daireler şeklinde çok fazla küçük kesip ortadan ikiye bölünüz.

Zeytinyağını tencereye alınız, soğan ve havuç ekleyin orta şiddetli ateşte pembeleşme civarı kavurunuz. Soğanlar pembeleşince salça ve domatesleri ekleyiniz ve 2-3 dk karıştırarak eritiniz.5 dk civarı pişirdikten ek olarak sonra barbunyaları, toz şekeri ve tuzu ek edip üzerlerine olması gerektiği kadar su ekleyiniz. Tahta kaşıkla 1-2 defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatınız. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte barbunyalar yumuşayana civarı pişiriniz. Ilık servis yapmanız önerilir. Ben birçok sevmiyorum fakat tekrardan da dilerseniz taze barbunya yemeği maydanozla nitelik katılabilir.
18.01.2024 22:22:05
Taze Barbunya Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Taze Barbunya Yemeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Taze Barbunya Yemeği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Dondurulmuş Barbunya

Dondurulmuş Barbunya, taze barbunya temmuz ve ağustos ayında pazara çıkar. Yaz aylarında alacağınız taze barbunyayı dondurucuda saklayarak kışın tüketebilirs...
Devamını Oku

Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği

Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği, barbunya fasulyeğiller ailesine üye olan hem yaşı hem de kurusu olan bir bakliyat türüdür. Her mevsim istenildiği zaman kuru ...
Devamını Oku

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi, Barbunya gövdesinin şekli itibarıyla fasulyeye benzeyen Anadolu topraklarına özgü bir sebzedir. Baklagiller grubunda yer alan ba...
Devamını Oku

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori, Baklagiller familyasından olan barbunya yaz dönemlerinde sulanabilen her sahada yetişmektedir. Yazın oldukça tercih edilen çeşitl...
Devamını Oku

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya yetiştiriciliği, uygun iklim koşullarında yapılması ile güzel sonuçlar elde edilen baklagiller arasında yer alır. Barbunya yetiştiriciliği iç...
Devamını Oku

Barbunya Fasulye

Barbunya fasulye, Barbunya fasulye Türkiye'de en çok yetiştirilen ve tüketilen baklagillerden biridir. Genelde ege bölgesinde yetişir. Yetişmesi çok kol...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Barbunya Salatası

Zeytinyağlı Barbunya Salatası, barbunya yemeği ve mezesi dışında salatasını da hazırlamak mümkündür. Barbunya salatasının içerisine ilave edilen yeşillikler ...
Devamını Oku

Barbunya Nasıl Dikilir

Barbunya Nasıl Dikilir, Barbunya yemeği yapılan Türkiye genelinde severek tüketilen baklagillerden fasulyenin kırmızı beyaz renkleri ve lezzetli bir bit...
Devamını Oku

Barbunya Meze

Barbunya Meze gerek yazın taze barbunya gerekse kışın kuru veya konserve barbunya ile hazırlanabilen lezzetli bir meze çeşididir. Et yemeklerinin yanında ser...
Devamını Oku

Barbunya Konservesi

Barbunya Konservesi; Sonbahar sezonu geldiğinde yaptığımız kışlık hazırlıkları arasında konservelikler de vardır. Bunlar kışın işimizi kolaylaştırır ve hazır...
Devamını Oku

Barbunya Protein

Barbunya Protein, Barbunya, Anadolu mutfaklarının vazgeçilmez sebzesidir. Fasulye olarak da adlandırılır. Dış kısmı kabuklu içi taneli, yenilebilen bir ...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Barbunya

Düdüklü Tencerede Barbunya; Düdüklü tencere işlerimizi kolaylaştıran ve yemeğimizin daha çabuk pişmesini sağlayan hanimlara yardımcı bir gereçtir. Kuru fasul...
Devamını Oku

Barbunya Balığı

Barbunya balığı: Mullidae ailesine ait bir balık türüdür. Yanlardan basık, aldı dikey vaziyette, vücudu pembe bazen kırmızı ve pullarla kaplı, alt çeneden do...
Devamını Oku

Barbunya Çeşitleri

Barbunya çeşitleri; birçok gruba ayrılır. Özellikle kış aylarında soframızda bulundurduğumuz barbunya vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olduğu bili...
Devamını Oku

Barbunya Pilaki Kalori

Barbunya pilaki kalori: Bir porsiyon (100 gram) kuru barbunya yaklaşık 333 (Kcal) kaloridir. Kuru barbunya (B) gurubu vitaminleri açısından çok zengin bir be...
Devamını Oku

Barbunya Nasıl Haşlanır

Barbunya Nasıl Haşlanır, Barbunya halk arasında bilinen adı ile Ayşe kadın kuru fasulye çeşidinden olan ve taneleri kırmızı renkli olan benekli şekli ile bil...
Devamını Oku

Yeşil Barbunya

Yeşil Barbunya, Yeşil barbunya fasulyenin bir çeşididir. İtalya'da geliştirilmiştir. Yeşil barbunya özellikle Türk, İtalyan, Yunan ve İspanyol mutfaklarında ...
Devamını Oku

Barbunya

Barbunya, baklagiller ailesine ait otsu bir bitki çeşididir. Pembe ve beyaz dış kabuğu vardır. Ayın zamanda beyaz renkli iç taneleri yeşil fasulyelerden ayrı...
Devamını Oku

Etli Barbunya

Etli barbunya, sevilen yemek tariflerinden biridir. Akşam yemeklerinde pilav makarna yanına oldukça yakışan yemek tariflerinden biridir. Barbunya hem lezzetl...
Devamını Oku

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Pilaki Konserve, yaz sonunda kışa hazırlık olarak yapılan gayet lezzetli ve tüketimi kolay bir yiyecek türüdür. Bütün sebze konservelerinde olduğu g...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Dondurulmuş Barbunya
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Barbunya Yemeği Kaç Kalori?
Barbunya Yetiştiriciliği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024