Sulu Barbunya Yemeği Tarifi

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi, Barbunya gövdesinin şekli itibarıyla fasulyeye benzeyen Anadolu topraklarına özgü bir sebzedir. Baklagiller grubunda yer alan barbunya çok sayıda vitamin içerir. İçerisinde A, B1 ve B2 vitaminlerini barındıran barbunya protein, kalsiyum, demir ve lif açısından zengindir. Barbunya en çok ege bölgesinde yetişir. İzmir barbunyanın en çok yetiştirildiği il konumundadır.
Ödemiş ilçesinde her yıl çok sayıda barbunya yetiştirilir ve İstanbul, İzmir, Ankara gibi birçok şehre gönderilir. Barbunya yaz aylarında yetişir ve bu aylarda bolca su ister. Barbunyanın kişiye çok faydası vardır. Lif bakımından çok zengindir barbunya, ayrıca kolesterolün düşmesine yardımcı olur. Vücuda güç verir. Kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. Böbreklere iyi gelir. Sonbahar döneminde kişide meydana gelen yorgunluğun giderilmesine iyi gelir. Kan şekerinin düşmesine yardımcı olur. Barbunya ile yapılan birçok yemek çeşidi vardır ve sulu barbunya yemeği de bunlardan biridir. Biz bugünkü yazımızda sizlere sulu barbunya yemeğinin nasıl yapıldığı hakkında bilgi vereceğiz.

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi İçin Malzemeleri

  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı barbunya
  • 1 yemek kaşığı kadar salça
  • 1-2 adet sarımsak
  • 1 çay kaşığı kadar toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kadar kırmızı pul biber
  • Bir miktar tuz

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?


Bir tencere içerisine 2 su bardağı barbunyayı ekleyin ve bu barbunyaları geçecek kadar su ilave edin.
Fakat barbunyalar haşlanırken çok fazla erimemesi için dikkat edin. Barbunyalar haşlanırken, ayrı bir tencerede zeytinyağı, soğan ve sarımsağı kavurun. Daha sonra salça ve pul biberi de ekleyerek kavurmaya devam edin. Ardından kabuklarını soyduğunuz patates ve havuçları küp-küp doğrayın ve soğan sarımsak karışımının üzerine ekleyin. Daha sonra tüm bu malzemeleri kavurun. Hepsi kavrulduktan sonra haşladığınız ve suyunu süzdüğünüz barbunyaları ekleyin. En sonda da tuzunu şekerini ve üzerini geçecek kadar da su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısın ve pişmesi için bekleyin. Patates ve havuçlar yumuşadığında yemeğiniz pişmiş demektir. Ocağın altını kapattıktan sonra yemeğinizi yarım saat kadar dinlendirin.

Afiyet Olsun.
20.01.2024 05:57:54
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Sulu Barbunya Yemeği Tarifi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Dondurulmuş Barbunya

Dondurulmuş Barbunya, taze barbunya temmuz ve ağustos ayında pazara çıkar. Yaz aylarında alacağınız taze barbunyayı dondurucuda saklayarak kışın tüketebilirs...
Devamını Oku

Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği

Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği, barbunya fasulyeğiller ailesine üye olan hem yaşı hem de kurusu olan bir bakliyat türüdür. Her mevsim istenildiği zaman kuru ...
Devamını Oku

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori, Baklagiller familyasından olan barbunya yaz dönemlerinde sulanabilen her sahada yetişmektedir. Yazın oldukça tercih edilen çeşitl...
Devamını Oku

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya yetiştiriciliği, uygun iklim koşullarında yapılması ile güzel sonuçlar elde edilen baklagiller arasında yer alır. Barbunya yetiştiriciliği iç...
Devamını Oku

Barbunya Fasulye

Barbunya fasulye, Barbunya fasulye Türkiye'de en çok yetiştirilen ve tüketilen baklagillerden biridir. Genelde ege bölgesinde yetişir. Yetişmesi çok kol...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Barbunya Salatası

Zeytinyağlı Barbunya Salatası, barbunya yemeği ve mezesi dışında salatasını da hazırlamak mümkündür. Barbunya salatasının içerisine ilave edilen yeşillikler ...
Devamını Oku

Barbunya Nasıl Dikilir

Barbunya Nasıl Dikilir, Barbunya yemeği yapılan Türkiye genelinde severek tüketilen baklagillerden fasulyenin kırmızı beyaz renkleri ve lezzetli bir bit...
Devamını Oku

Barbunya Meze

Barbunya Meze gerek yazın taze barbunya gerekse kışın kuru veya konserve barbunya ile hazırlanabilen lezzetli bir meze çeşididir. Et yemeklerinin yanında ser...
Devamını Oku

Barbunya Konservesi

Barbunya Konservesi; Sonbahar sezonu geldiğinde yaptığımız kışlık hazırlıkları arasında konservelikler de vardır. Bunlar kışın işimizi kolaylaştırır ve hazır...
Devamını Oku

Barbunya Protein

Barbunya Protein, Barbunya, Anadolu mutfaklarının vazgeçilmez sebzesidir. Fasulye olarak da adlandırılır. Dış kısmı kabuklu içi taneli, yenilebilen bir ...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Barbunya

Düdüklü Tencerede Barbunya; Düdüklü tencere işlerimizi kolaylaştıran ve yemeğimizin daha çabuk pişmesini sağlayan hanimlara yardımcı bir gereçtir. Kuru fasul...
Devamını Oku

Barbunya Balığı

Barbunya balığı: Mullidae ailesine ait bir balık türüdür. Yanlardan basık, aldı dikey vaziyette, vücudu pembe bazen kırmızı ve pullarla kaplı, alt çeneden do...
Devamını Oku

Barbunya Çeşitleri

Barbunya çeşitleri; birçok gruba ayrılır. Özellikle kış aylarında soframızda bulundurduğumuz barbunya vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olduğu bili...
Devamını Oku

Barbunya Pilaki Kalori

Barbunya pilaki kalori: Bir porsiyon (100 gram) kuru barbunya yaklaşık 333 (Kcal) kaloridir. Kuru barbunya (B) gurubu vitaminleri açısından çok zengin bir be...
Devamını Oku

Barbunya Nasıl Haşlanır

Barbunya Nasıl Haşlanır, Barbunya halk arasında bilinen adı ile Ayşe kadın kuru fasulye çeşidinden olan ve taneleri kırmızı renkli olan benekli şekli ile bil...
Devamını Oku

Yeşil Barbunya

Yeşil Barbunya, Yeşil barbunya fasulyenin bir çeşididir. İtalya'da geliştirilmiştir. Yeşil barbunya özellikle Türk, İtalyan, Yunan ve İspanyol mutfaklarında ...
Devamını Oku

Barbunya

Barbunya, baklagiller ailesine ait otsu bir bitki çeşididir. Pembe ve beyaz dış kabuğu vardır. Ayın zamanda beyaz renkli iç taneleri yeşil fasulyelerden ayrı...
Devamını Oku

Etli Barbunya

Etli barbunya, sevilen yemek tariflerinden biridir. Akşam yemeklerinde pilav makarna yanına oldukça yakışan yemek tariflerinden biridir. Barbunya hem lezzetl...
Devamını Oku

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Pilaki Konserve, yaz sonunda kışa hazırlık olarak yapılan gayet lezzetli ve tüketimi kolay bir yiyecek türüdür. Bütün sebze konservelerinde olduğu g...
Devamını Oku

Taze Barbunya Salatası

Taze barbunya salatası ile eşsiz lezzetiyle damaklara, sunum olarak da misafirlerinizin gözlerine bir ziyafet sunabilirsiniz. Barbunya bir baklagiller a...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Dondurulmuş Barbunya
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Barbunya Yemeği Kaç Kalori?
Barbunya Yetiştiriciliği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024