Kuru Barbunya
Kuru Barbunya, Lif bakımından oldukça zengin olan barbunyayı tüketmeyi ihmal etmeyin. Böbrek kumunu dökmeye yardımcıdır. Bununla beraber romatizma şikâyetlerini de azaltır. Daha sayamayacağımız birçok faydası olan barbunyayı zeytinyağıyla buluşturup harika bir lezzet elde ettiğimiz bi tarifimi sizlerle paylaşayım. Kolay gelsin.
Kuru Barbunya Malzemeleri- 1 kg kuru barbunya
- 2 adet orta boy havuç
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet kesme şeker
- Tuz
Kuru Barbunya Nasıl Yapılır?
Kuru barbunyamızı hazırlamak için akşamdan kuru barbunyayı temizleyelim sonra ıslatalım.
Barbunyaları sabahleyin 15-20 dakika düdüklü tencerenin durumuna kaynatalım. Ardından soğanı ince ince kıyalım ve bir tencereye zeytinyağını alıp soğanı kavuralım. Havuçları da halka şeklinde doğrayalım ve onları da ekleyip biraz kavuralım ve ardından salçayı ekleyelim. Düdüklü de kaynattığımız barbunyaları da ekleyerek tuz ve şekeri de ekleyip suyunu çekinceye kadar kaynatalım. Suyunu da çektikten sonra servis yapabilirsiniz. İsteğe göre üzerine biraz zeytinyağı gezdirip maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
21.01.2024 19:32:46
Kuru Barbunya ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|