Kıymalı Barbunya, yaz ayında oluşan taze barbunya herkes tarafından sevilerek yenen yemeklerden biridir. İsteğe göre ve damak tadınıza uygun olarak taze barbunya yemeğini hazırlayabilirsiniz. Zeytinyağlı, kıymalı, etli ve sebzeli olarak farklı çeşitlerde taze barbunya yemeği pişirebilirsiniz. Eğer barbunya yemeğini kıymalı pişirecekseniz mutlaka tereyağı kullanmayı tercih edin.
Çünkü tereyağı kıyma ile birleştiği zaman barbunya yemeğine mükemmel bir lezzet katmaktadır. Ayrıca protein bakımından zengin olan kıyma ile hazırlanmış barbunya yemeği besleyici olduğu kadar, aynı zamanda doyurucudur. Barbunya'dan sadece yemek çeşitleri değil meze çeşitleri ya da salatalarda hazırlayabilirsiniz. Mevsiminde taze barbunyayı mutlaka haftada en az bir defa pişirmeye özen gösterin. Taze barbunya pişme süresi bakımından kolaylık sağlarken, nefis tadı ile damakları şenlendirir. Pirinç pilavı ile barbunya ayrılmaz bir ikilidir. Habersiz gelen yemekli misafirlerinize bu muhteşem lezzetteki kıymalı barbunya yemeğini hemen bir çorba, salata ve pilav eşliğinde ikram edebilirsiniz.