Haşlanmış Barbunya

Haşlanmış barbunya; Barbunya, fasulyeye benzeyen ve içerisinde taneleri olan bir bitkidir. Dış görünümü kırmızı beyaz ala bir renk taşırken içerisindeki tanelerde de çift renkli ala hali veya tek renk olan kahve rengimsi bir renk vardır. Ayıklanarak içinin taneleri kullanılan barbunya mevsiminde bayanlar tarafından çok tercih edilen bir besindir.
Yemekleri etli veya zeytinyağlı olarak yapılır. Ayrıca barbunya piyaz dediğimiz meze çeşidi de çok kullanılan bir yöntemdir.

Haşlanmış barbunyanın özellikleri nelerdir?

  • Haşlanmadan sonra da buzdolabında muhafaza edilebilir.
  • Yemek yaparken haşlanmadan işlem göremez.
  • Haşlandığındaki acı suyu mutlaka değiştirilmelidir.
Haşlanmış barbunya, diyet olarak da tüketilebilecek bir besindir. Haşlandığında suyunun süzülerek mutlaka değiştirilmesi gerekir. Haşlanmış barbunya hazır gıda ürünleri içerisinde konserve olarak hazırlanan ürünlerin başında gelir.

Haşlanmış barbunya nasıl yapılır?


Haşlanmış barbunyanın kullanıldığı konserve halinin yapılışı için bir kilo gram kadar kabuklu barbunya alınır ve ayıklanır. Ayrıca içerisine hazırlayacağımız bir litrelik kavanozda ayarlanır. Kavanozlar konserve yapmak için gereken nitelikler olan kapak ve yerleştirmeye müsait yapısı olması gerekir. Temizlenen ve ayıklanan barbunyalar her bir kilo barbunya için yarım litre su ayarlanarak tencere içerisine yerleştirilir ve kaynatılır.
Yaklaşık dört dakika kadar sürecek kaynamış su içerisindeki barbunyaların haşlanması yeterlidir. Yarı çiğ vaziyette olan barbunyalar bir süzgeç yardımı ile suyundan ayrılıktan sonra suyu ayrı bir kâsede bekletilir. Barbunyalar hazırladığınız kavanoza direk konularak üzerine haşlama işleminden kalan su ılıdıktan sonra ilave edilir. Her kavanozun ağızlarında bir parmak boşluk olacak şekilde ayarlanmalıdır. Arkasından da hiç hava almayacak şekilde kapakları kapatılarak, kavanozlar ters çevrilerek kapaklar altta kalacak şekilde tencereye yerleştirilir. Tencere içerisine kavanozların boyunu bir parmak geçecek şekilde su eklenerek kavanozlar ortalama 1 saat kadar kaynatılır. Kaynama işlemi bittiğinde ise yine kavanozlar ters bir halde düz bir zemine yerleştirilir ve soğumaya bırakılır. Bu aşama barbunya kavanozlarının üzerinin bir örtü ile bir gece bekletilmesi gerekir. Ertesi gün bekletilen kavanozların üzeri açılarak düz bir şekilde kapak yukarı gelecek şekilde çevrilir. Kavanoz kapakları içe doğru basık ve sızıntı yapmamış ise konserveleme işlemi başarı ile gerçekleştirilmiş olur. En son olarak da güneş görmeyen serin bir yerde veya buzdolabında muhafaza edilir. Afiyetler olsun.
21.01.2024 04:35:39
Haşlanmış Barbunya ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Haşlanmış Barbunya Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Haşlanmış Barbunya"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Dondurulmuş Barbunya

Dondurulmuş Barbunya, taze barbunya temmuz ve ağustos ayında pazara çıkar. Yaz aylarında alacağınız taze barbunyayı dondurucuda saklayarak kışın tüketebilirs...
Devamını Oku

Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği

Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği, barbunya fasulyeğiller ailesine üye olan hem yaşı hem de kurusu olan bir bakliyat türüdür. Her mevsim istenildiği zaman kuru ...
Devamını Oku

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi, Barbunya gövdesinin şekli itibarıyla fasulyeye benzeyen Anadolu topraklarına özgü bir sebzedir. Baklagiller grubunda yer alan ba...
Devamını Oku

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori, Baklagiller familyasından olan barbunya yaz dönemlerinde sulanabilen her sahada yetişmektedir. Yazın oldukça tercih edilen çeşitl...
Devamını Oku

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya yetiştiriciliği, uygun iklim koşullarında yapılması ile güzel sonuçlar elde edilen baklagiller arasında yer alır. Barbunya yetiştiriciliği iç...
Devamını Oku

Barbunya Fasulye

Barbunya fasulye, Barbunya fasulye Türkiye'de en çok yetiştirilen ve tüketilen baklagillerden biridir. Genelde ege bölgesinde yetişir. Yetişmesi çok kol...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Barbunya Salatası

Zeytinyağlı Barbunya Salatası, barbunya yemeği ve mezesi dışında salatasını da hazırlamak mümkündür. Barbunya salatasının içerisine ilave edilen yeşillikler ...
Devamını Oku

Barbunya Nasıl Dikilir

Barbunya Nasıl Dikilir, Barbunya yemeği yapılan Türkiye genelinde severek tüketilen baklagillerden fasulyenin kırmızı beyaz renkleri ve lezzetli bir bit...
Devamını Oku

Barbunya Meze

Barbunya Meze gerek yazın taze barbunya gerekse kışın kuru veya konserve barbunya ile hazırlanabilen lezzetli bir meze çeşididir. Et yemeklerinin yanında ser...
Devamını Oku

Barbunya Konservesi

Barbunya Konservesi; Sonbahar sezonu geldiğinde yaptığımız kışlık hazırlıkları arasında konservelikler de vardır. Bunlar kışın işimizi kolaylaştırır ve hazır...
Devamını Oku

Barbunya Protein

Barbunya Protein, Barbunya, Anadolu mutfaklarının vazgeçilmez sebzesidir. Fasulye olarak da adlandırılır. Dış kısmı kabuklu içi taneli, yenilebilen bir ...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Barbunya

Düdüklü Tencerede Barbunya; Düdüklü tencere işlerimizi kolaylaştıran ve yemeğimizin daha çabuk pişmesini sağlayan hanimlara yardımcı bir gereçtir. Kuru fasul...
Devamını Oku

Barbunya Balığı

Barbunya balığı: Mullidae ailesine ait bir balık türüdür. Yanlardan basık, aldı dikey vaziyette, vücudu pembe bazen kırmızı ve pullarla kaplı, alt çeneden do...
Devamını Oku

Barbunya Çeşitleri

Barbunya çeşitleri; birçok gruba ayrılır. Özellikle kış aylarında soframızda bulundurduğumuz barbunya vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olduğu bili...
Devamını Oku

Barbunya Pilaki Kalori

Barbunya pilaki kalori: Bir porsiyon (100 gram) kuru barbunya yaklaşık 333 (Kcal) kaloridir. Kuru barbunya (B) gurubu vitaminleri açısından çok zengin bir be...
Devamını Oku

Barbunya Nasıl Haşlanır

Barbunya Nasıl Haşlanır, Barbunya halk arasında bilinen adı ile Ayşe kadın kuru fasulye çeşidinden olan ve taneleri kırmızı renkli olan benekli şekli ile bil...
Devamını Oku

Yeşil Barbunya

Yeşil Barbunya, Yeşil barbunya fasulyenin bir çeşididir. İtalya'da geliştirilmiştir. Yeşil barbunya özellikle Türk, İtalyan, Yunan ve İspanyol mutfaklarında ...
Devamını Oku

Barbunya

Barbunya, baklagiller ailesine ait otsu bir bitki çeşididir. Pembe ve beyaz dış kabuğu vardır. Ayın zamanda beyaz renkli iç taneleri yeşil fasulyelerden ayrı...
Devamını Oku

Etli Barbunya

Etli barbunya, sevilen yemek tariflerinden biridir. Akşam yemeklerinde pilav makarna yanına oldukça yakışan yemek tariflerinden biridir. Barbunya hem lezzetl...
Devamını Oku

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Pilaki Konserve, yaz sonunda kışa hazırlık olarak yapılan gayet lezzetli ve tüketimi kolay bir yiyecek türüdür. Bütün sebze konservelerinde olduğu g...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Dondurulmuş Barbunya
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Barbunya Yemeği Kaç Kalori?
Barbunya Yetiştiriciliği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024