Etli barbunya yapımı için barbunya ayıklanır. Ayıklanan barbunya temizce yıkanır ve bir kaba alınır. Soğan ve sarımsak soyulur ve yıkanıp yemeklik doğranır. Barbunyayı pişireceğiniz tencereye sıvıyağ ekleyin ve üzerine doğranmış olan soğan ve sarımsağı ekleyip ocağa alın.
Ocağın altını açıp soğan ve sarımsağı kavurun. Bu sırada Kırmızı biberi küçük küçük doğrayın onları da tencereye ilave edin sebzeler kavrulunca üzerine kuşbaşı eti ekleyin etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Et suyunu çekince 2 adet domatesin kabuğunu Soyun ve küçük küçük doğrayın onu da tencereye ilave edin domatesler suyunu çekince barbunyaları tuz ve karabiber ilave edin Beş dakika kadar barbunyalar lan kavurun ardından üzerini 2 Parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin.
Etli barbunya pişene kadar kısık ateş de pişirin. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin. Pişince yarım saat dinlendirin ardından servis edin.
Afiyet olsun.