Barbunyaları teke tek ayıklayın ve daha sonra iç barbunyaları tek tek yıkayın.
2 adet kuru soğanı ve iki diş sarımsağı soyun, yıkayın ve yemeklik olarak küp-küp doğrayın. Domatesleri de iyice yıkayın. Daha sonra domateslerimizi 15 saniye kadar sıcak suda bekletin ve soğuk suya tutup şoklayın. Bunu yapmamızın nedeni ise domatesi kabuğu daha rahat soyabilmek için ve domatesin kabuğunun hemen altında kalan kısmındaki vitaminden yararlanabilmek için yapıyoruz. Domatesleri soyduktan sonra arzuya bağlı olarak küp-küp doğrayabilirsiniz de ya da rendeleyebilirsiniz. 2 adet yeşil biberi de tohumlarından temizleyerek ince ince doğrayın. Doğrama işlemini tamamladıktan sonra tencerenin içine beş yemek kaşığı zeytinyağını koyun. Ardından da soğanları, sarımsakları ekleyin ve kavurun. Kavurma işlemi soğanlar cam gibi olana kadar devam ettirin.
Daha sonra 200 gram kuş başı eti koyun. Kuş başı et suyunu salıp çekene kadar soğan ve sarımsaklar ile kavurun. Kuş başı etler suyunu çektikten sonra yeşil biber ve domatesi koyun. Domatesler suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Kavurma işlemi bittikten sonra yarım kilo gram iç barbunyayı ekleyin. Daha sonra sebzeler ile barbunyanın karışmasını sağlayın. Yemeğin üzerini iki parmak geçecek kadar su koyun. Kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı yemeğin kaynamasını bekleyin ve kaynadıktan sonra etli barbunya yemeğine tuzunu ve kara biberini atın. Son olarak barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Etli Barbunya Yemeğiniz hazır.
Afiyet olsun.