Barbunya yemeğini pişireceğimiz düdüklünün içerisine zeytinyağını ekleyelim.
Bu arada kuru soğanı ve sarımsakların kabuklarını soyarak ince bir şekilde doğrayalım, düdüklünün içerisine ilave ederek pembeleşinceye kadar kavuralım. Ardından üzerine domates ve biber salçasını ilave edelim. Havucu halka şeklinde doğrayalım, barbunya ile düdüklünün içine ilave edelim. Barbunyanın üzerini bir miktar geçecek kadar kaynamış su ilave edelim ve küp şekeri, tuzunu ve karabiberini ekleyerek karıştıralım. Düdüklünün kapağını kapatalım ve orta dereceli ateşin üzerinde 5 dakika kaynatalım. Ardından düdüklünün kaynama sesi geldikten sonra ocağın altını kısalım ve düdüğü indirelim. Barbunya yemeğini 20 ile 25 dakika arasında pişirelim. Her düdüklünün pişirme süresi farklı olduğu için siz kendi tencerenizin pişirme süresine göre ayarlayabilirsiniz.
Barbunya Zeytinyağlı yemeği servis için hazır, yanında pirinç pilavı ile ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.