Barbunya Nasıl Yapılır

Barbunya nasıl yapılır sorusu evimize misafirler geldiğinde yaptığımız ana yemeklerin yanına bir çeşit daha isteyince veya o gün yemek yapmaya çok fazla vakit ayıramayıp basit bir şeyler arıyorsak aklımıza gelen ilk sorulardandır. Bu yemeği yapılan bitki türü fasulyenin bir varyetesi yani farklı bir türüdür. Farklı dillerde Borlotti Fasulyesi ya da Roma Fasulyesi olarak anılan barbunya dışarıda yetiştirilişinin yanı sıra evde saksılarda da yetiştirilebilirler.
Ben kendimi bildim bileli barbunyayı kuru fasulyenin daha az sulu ve de daha hafif versiyonu olarak görmüşümdür hem de bir miktar daha çok sevmişimdir. Eğer çocuklarınız varsa ve yemek seçiyorlarsa eminim ki onlara bir öğlen barbunya yaptıktan sonra her zaman barbunya isteyeceklerdir ve bu tadın hayranı olacaklardır. Bu hafif ve hafif olduğu kadar da birçok insanın lezzetli olduğunu düşündüğü yemeğin malzemeleriyle anlatımıma başlayayım.

Barbunya yapımı için gerekli malzemeler

  • 2 su bardağı barbunya (Dilerseniz 3 su bardağı da kullanabilirsiniz. Bu miktar yemeği kaç kişinin yiyeceğine ya da sizin ne kadar yapmak istediğinize göre değişir.)
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker veya bir küp şeker
  • 2 diş sarımsak (Sarımsak sevmiyorsanız koymamayı tercih edebilirsiniz. Bu yemeğin tadını kötüleştirmeyecektir.)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1-2 adet havuç
  • 1-2 adet patates (Genellikle patatessiz yapılıyor ama eğer patatesi seviyorsanız özellikle de çocuklarınız varsa patates ilave etmenizi öneririz.
    )
  • 1 çay kaşığı tuz (İsteğiniz doğrultusunda azaltıp çoğaltabilirsiniz.)

Barbunya nasıl yapılır?


Malzemelerin az olduğu gibi barbunya yaparken de çok az yorulacağınıza hepinizi temin ederimÖncelikle oldukça ince doğradığımız bir adet soğanı tenceredeki yarım bardak suya ekleyip pişmeye bırakmalıyız çünkü soğanın yumuşaması en az barbunyamızın taze olması kadar önemli bir ayrıntıdır ve yemek yapımında oldukça sık tekrarlanan bir püf noktadır. Soğan yumuşayınca yarım su bardağı zeytinyağı ekleyerek olabildiğince yavaş bir şekilde karıştırmalıyız. Bu işlemi de soğanı ezmeyecek ve dilimlerinin şeklinde hiçbir değişiklik var etmeyecek şekilde yapmalıyız. Bir adet domatesimizi küp şeklinde doğrayıp tencereye eklemeliyiz. Bir yemek kaşığı domates salçasını da tencereye eklemeliyiz. Bir veya iki tane havucu doğrayıp tencereye ilave etmeli ve ardından patatesleri küp-küp doğrayıp onları da eklemeliyiz. Doğradığımız iki diş sarımsağı da beraberce kavrulmaya bırakmalı ve sonra bir çay kaşığı şeker ile bir çay kaşığı tuzu da yemeğe ilave etmeliyiz. Elde edilen karışımı bir süre boyunca karıştırılmalı sonrasında da su ekleyerek on dakika pişirmeliyiz. On dakika geçtikten sonra önceden haşlanmış iki ya da 3 su bardağı barbunyayı ve bir su bardağı suyu tencereye ilave etmeli ve patatesler ile havuçlar yumuşayıncaya kadar kaynamaya bırakmalıyız. Soğuduktan sonra servis edilmeye hazır demektir. Barbunya nasıl yapılır konusunda sizi aydınlattık sanırım.

Hepinize afiyet olsun.
21.01.2024 09:31:10
Barbunya Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Barbunya Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Barbunya Nasıl Yapılır"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Dondurulmuş Barbunya

Dondurulmuş Barbunya, taze barbunya temmuz ve ağustos ayında pazara çıkar. Yaz aylarında alacağınız taze barbunyayı dondurucuda saklayarak kışın tüketebilirs...
Devamını Oku

Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği

Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği, barbunya fasulyeğiller ailesine üye olan hem yaşı hem de kurusu olan bir bakliyat türüdür. Her mevsim istenildiği zaman kuru ...
Devamını Oku

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi, Barbunya gövdesinin şekli itibarıyla fasulyeye benzeyen Anadolu topraklarına özgü bir sebzedir. Baklagiller grubunda yer alan ba...
Devamını Oku

Barbunya Yemeği Kaç Kalori?

Barbunya Yemeği Kaç Kalori, Baklagiller familyasından olan barbunya yaz dönemlerinde sulanabilen her sahada yetişmektedir. Yazın oldukça tercih edilen çeşitl...
Devamını Oku

Barbunya Yetiştiriciliği

Barbunya yetiştiriciliği, uygun iklim koşullarında yapılması ile güzel sonuçlar elde edilen baklagiller arasında yer alır. Barbunya yetiştiriciliği iç...
Devamını Oku

Barbunya Fasulye

Barbunya fasulye, Barbunya fasulye Türkiye'de en çok yetiştirilen ve tüketilen baklagillerden biridir. Genelde ege bölgesinde yetişir. Yetişmesi çok kol...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Barbunya Salatası

Zeytinyağlı Barbunya Salatası, barbunya yemeği ve mezesi dışında salatasını da hazırlamak mümkündür. Barbunya salatasının içerisine ilave edilen yeşillikler ...
Devamını Oku

Barbunya Nasıl Dikilir

Barbunya Nasıl Dikilir, Barbunya yemeği yapılan Türkiye genelinde severek tüketilen baklagillerden fasulyenin kırmızı beyaz renkleri ve lezzetli bir bit...
Devamını Oku

Barbunya Meze

Barbunya Meze gerek yazın taze barbunya gerekse kışın kuru veya konserve barbunya ile hazırlanabilen lezzetli bir meze çeşididir. Et yemeklerinin yanında ser...
Devamını Oku

Barbunya Konservesi

Barbunya Konservesi; Sonbahar sezonu geldiğinde yaptığımız kışlık hazırlıkları arasında konservelikler de vardır. Bunlar kışın işimizi kolaylaştırır ve hazır...
Devamını Oku

Barbunya Protein

Barbunya Protein, Barbunya, Anadolu mutfaklarının vazgeçilmez sebzesidir. Fasulye olarak da adlandırılır. Dış kısmı kabuklu içi taneli, yenilebilen bir ...
Devamını Oku

Düdüklü Tencerede Barbunya

Düdüklü Tencerede Barbunya; Düdüklü tencere işlerimizi kolaylaştıran ve yemeğimizin daha çabuk pişmesini sağlayan hanimlara yardımcı bir gereçtir. Kuru fasul...
Devamını Oku

Barbunya Balığı

Barbunya balığı: Mullidae ailesine ait bir balık türüdür. Yanlardan basık, aldı dikey vaziyette, vücudu pembe bazen kırmızı ve pullarla kaplı, alt çeneden do...
Devamını Oku

Barbunya Çeşitleri

Barbunya çeşitleri; birçok gruba ayrılır. Özellikle kış aylarında soframızda bulundurduğumuz barbunya vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olduğu bili...
Devamını Oku

Barbunya Pilaki Kalori

Barbunya pilaki kalori: Bir porsiyon (100 gram) kuru barbunya yaklaşık 333 (Kcal) kaloridir. Kuru barbunya (B) gurubu vitaminleri açısından çok zengin bir be...
Devamını Oku

Barbunya Nasıl Haşlanır

Barbunya Nasıl Haşlanır, Barbunya halk arasında bilinen adı ile Ayşe kadın kuru fasulye çeşidinden olan ve taneleri kırmızı renkli olan benekli şekli ile bil...
Devamını Oku

Yeşil Barbunya

Yeşil Barbunya, Yeşil barbunya fasulyenin bir çeşididir. İtalya'da geliştirilmiştir. Yeşil barbunya özellikle Türk, İtalyan, Yunan ve İspanyol mutfaklarında ...
Devamını Oku

Barbunya

Barbunya, baklagiller ailesine ait otsu bir bitki çeşididir. Pembe ve beyaz dış kabuğu vardır. Ayın zamanda beyaz renkli iç taneleri yeşil fasulyelerden ayrı...
Devamını Oku

Etli Barbunya

Etli barbunya, sevilen yemek tariflerinden biridir. Akşam yemeklerinde pilav makarna yanına oldukça yakışan yemek tariflerinden biridir. Barbunya hem lezzetl...
Devamını Oku

Barbunya Pilaki Konserve

Barbunya Pilaki Konserve, yaz sonunda kışa hazırlık olarak yapılan gayet lezzetli ve tüketimi kolay bir yiyecek türüdür. Bütün sebze konservelerinde olduğu g...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Dondurulmuş Barbunya
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Barbunya Yemeği Kaç Kalori?
Barbunya Yetiştiriciliği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024