Barbunyaları temizleyin, daha sonra barbunyaları tencereye koyun ve barbunyaların üzerini iki parmak geçecek kadar su koyup kaynatın.
Barbunyalar yumuşayana kadar kaynatma işlemine devam edin. Barbunyalar yumuşadıktan sonra suyunu süzüp soğumaya bırakın. Barbunyaları sonra mutfak robotunda püre haline getirin. Daha sonra rendelenmiş kuru soğanı, bir adet yumurtayı, iki yemek kaşığı galeta ununu, yarım çay bardağı ince kıyılmış maydanozu, tuzu, kırmızı pul biberi, karabiberi koyun ve yoğurun. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra yarım saat dolapta bekletin yani dinlendirin. Dinlenme işlemi bittikten sonra ellerinizi ıslayarak barbunya köftesini ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayın. Daha sonra barbunya köftelerini galeta ununa bulayıp kızartınız. Barbunya köftelerinizi ılık servis yapın.
Afiyet olsun.