Barbunya Faydaları
Barbunyanın faydaları, barbunya fasulyenin esmer türüdür. Tam bir vitamin deposudur. İnsan sağlığı açısından birçok faydası olan barbunyanın içinde bol miktarda demir, çinko, kalsiyum, karbonhidrat cilt ve hücrelerimiz için çok faydalı olan E, A, C ve K9 vitaminleri bulunmaktadır. Aynı zamanda bol miktarda lif içermektedir. Proyein açısından çok zengindir.
Barbunya, kuru ise en az bir gün ıslatılmalı ve o su döküldükten sonra yıkanıp, 10 dk haşlanıp suyu süzüldükten sonra pişirilmelidir.
Barbunyanın faydaları nelerdir?
Hamilelikte iltihabı önler: Barbunya bakır içeriği sayesinde vücudunuzdaki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur. Barbunyadaki bakır vücudunuzdaki enzimatik aktiviteyi geliştirmek için son derece yararlıdır. Bu da eklemlerinizin kan damarlarının elastik yapısını koruyarak doğumu kolaylaştırır.
Hamilelikte kadınlara enerji verir: Kan damarlarını, sinirleri ve kasları gevşeterek yorgunluğu azaltır. Migren, baş ağrısı, kas ve astım, ağrı gibi istenmeyen tıbbi durumları önler. Barbunya pek çok faydası ile hamile kadınlar için süper bir gıdadır.
Cildi korur: Barbunya da bulunan antioksidan sizin ve bebeğinizin cildi için çok önemlidir. Hamilelik diyabetini de önler. Koyu renkli barbunya da antioksidan miktarı daha yüksektir.
Hamilelikte sabah bulantılarını önler: Barbunyadaki diyet lifi hamileyken kolesterol seviyesini korumanıza yardımcı olur.
Safra asitleri barbunyadaki lifle birleşerek vücuttaki aşırı yağın temizlenmesinde de rol oynar. Her gün barbunya tüketmek mide bulantısı hissinin üstesinden gelir ve sabah bulantısına neden olan safra asitlerini ortadan kaldırır.
Gebelikte baş ağrısından korur: Hamileyken düzenli barbunya tüketmek sülfitle alakalı baş ağrısı ya da hızlı kalp temposu gibi sorunları sizden uzak tutacaktır.
Hamilelikte kansızlığı giderir: Hamile olduğunuzda vücudunuz bebeğiniz için daha fazla kırmızı kan hücresi üretmelidir. Barbunya vücudunuzdaki hemoglobine takviyede bulunur. Bu durum demir eksikliğinin giderilmesine yardımcı olur. Bebeğinizin beyin gelişimini destekler. Ayrıca barbunya fetüsün iyi gelişmesini de sağlar. - Romatizmal ağrıların azalmasını sağlar.
- Vücuda enerji vererek yorgunluğun giderilmesinde etkilidir.
- Kalo krizi geçirme olasılığını azaltır.
- Kalp çarpıntılarını azaltır ve sinirlerin yatışmasını sağlar.
- Posası fazla olan barbunyada bağırsak kanserinden korucucu özelliği vardır.
- Zehirlenme sonrası barbunya tüketilerek risk azalır
- Barbunya yaşlanmanın yavaşlamasını sağlar ve hücreleri yeniler
- Yaşlılarda oluşan kemik erimesini önler ve çocukların kemiklerini geliştirir
- Böbreklerde oluşan taş ve kumların dökülmesine yardımcı olur
- Barbunyanın içeriğinde çinko olduğu için cilt lekelerini azaltır
- Kan şekerini düzenleyerek açlık hissini ortadan kaldırır
- İçeriğinde barındırdığı E vitamini sayesinde cildin güzelleşmesini sağlar.
- Maydanozla birlikte tüketilen barbunya demir emilimini hızlandırır.
- Vücudunuzun fiziksel ve zihinsel yorgunluğunu alarak, zindelik verir.
- Yıpranan hücreleri yenileyerek yaşlanmayı geciktirir.
- Böbrekteki kum taşlarının dökülmesine yardımcı olur.
- Çocuklarda kemik gelişimini desteklemek, büyüklerde ise kemik erimesini engellemek için etkilidir.
- Barbunya cilt lekelerinin oluşumunu önler.
20.01.2024 09:21:00
Barbunya Faydaları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|