Zeytinyağlı Barbunya Pilaki

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki, evde pişirilen yemekler arasında çok fazla yapılmasa da yapıldığı zaman herkes tarafından sevilerek yenilen bir zeytin yağlı yemek çeşididir. Bu yemeğim en güzel yanı da dolapta hazır bir şekilde beklemesidir. Mutfağa ne yesem diye girdiğinizde dolabı açtığınızda zeytinyağlı barbunya pilakiyi gördüğünüzde oldukça sevinirsiniz. Sanırım birçok zeytinyağlı yemeklerde bu nedenden dolayı sevilmektedir. Misafir geleceği zaman daha önceden yapılarak dolapta hazır bir şekilde bekletebiliyor olmak insana inanılmaz bir rahatlık vermektedir. Hazırda bekleyen bir yemeğin olması gibi bir mutluluk yoktur. O hazırda beklemekte olan yemekleri de tabii kide siz yaptınız ama üstünden zaman geçtiğinde yorgunluğunuz geçince sanki gökten inmiş gibi olur. Örneğin tam üç çeşit yemek yaptınız dolapta da hazır bekleyen iki çeşit yemeğiniz daha var olur size beş çeşit yani az emek ile çok çeşit sunmuş olursunuz. Zeytinyağlı yemeklerin yanı sıra dondurucuya atılmış hamur işleri de yine aynı etkiyi yaratmaktadır. Dondurucuda beklettiğiniz hamur işlerini de mutlaka bir gece öncesinden çıkartın ve öyle servis edin fırında ısınıp soğuduğu zaman bayatlamış gibi oluyor. Sıra geldi zeytinyağlı barbunya pilaki yapımına.

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı kadar şeker
  • 2 su bardağı kadar barbunya
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 1 tane büyük boy patates
  • 1 tatlı kaşığı kadar salça (biber, domates isteğe bağlı)
  • 1 tane büyük boy havuç
  • 1-2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane büyük boy rendelenmiş domates

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Yapılışı

Bu enfes yemeğin yapımı için öncelikle barbunyayı biraz diri kalacak şekilde haşlayın. Barbunyayı daha önceden ıslatmadan düdüklü tencerede yirmi dakika haşlayabilirsiniz. Daha sonra soğanların kabuklarını soyun ve yemeklik olarak doğrayın. Sonra bir tava içinde zeytinyağı ile birlikte soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulan soğanın içine salçayı da ilave edin. Soğanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra havuç ile patateslerin kabuklarını soyarak küp, küp doğrayın ve kavrulan salça ve soğanın içine atın. Kısık ateş üstünde beş dakika kadar kavurma işlemine devam edin. Domateslerin kabuklarını soyun rendeleyin ve kavrulan malzemelerin üzerine ekleyerek yine beş dakika daha kavurun. Sonraki işlem barbunyayı da ilave edin üstünü iki parmak geçecek kadar su ekleyin. Havuçlar, barbunyalar ve patatesler yumuşayıncaya dek pişmeye bırakın. Yemeği alarak şekerini ve tuzunu ilave edin. Zeytinyağlı barbunya pilaki hazır. Bu yemeği zeytinyağlı olduğundan dolayı soğuk servis edin. Servis sırasında limon ve maydanoz kullanarak yemeği süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Son Güncelleme : 04.12.2018 18:20:48
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Zeytinyağlı Barbunya Pilaki"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Dondurulmuş Barbunya
Dondurulmuş Barbunya
Dondurulmuş Barbunya, taze barbunya temmuz ve ağustos ayında pazara çıkar. Yaz aylarında alacağınız taze barbunyayı dondurucuda saklayarak kışın tüketebilirsiniz. Dondurulmuş Barbunya Nasıl Yapılır? Almış olduğunuz taze barbunyaların içlerini ayıkla...
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği, barbunya fasulyeğiller ailesine üye olan hem yaşı hem de kurusu olan bir bakliyat türüdür. Her mevsim istenildiği zaman kuru barbunyayı bulabilirsiniz. Kuru barbunya yemeğini tencerede, güveçte, fırında yada düdüklüde ...
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi, Barbunya gövdesinin şekli itibarıyla fasulyeye benzeyen anadolu topraklarına özgü bir sebzedir. Baklagiller grubunda yer alan barbunya çok sayıda vitamin içerir. İçerisinde A, B1 ve B2 vitaminlerini barındıran barbunya pr...
Rüyada Barbunya Görmek
Rüyada Barbunya Görmek
Rüyada Barbunya Görmek, rüya sahibi için hem mal hem de mülk edinmesine, iş hayatında çok kar getiren işler yapmasına ve çok büyük paralar kazanmasına delalet etmektedir. Rüyada barbunya görmek, rüya sahibinin şansının bütün hayatı boyunca devam etme...
Barbunya Yemeği Kaç Kalori
Barbunya Yemeği Kaç Kalori
Barbunya Yemeği Kaç Kalori, Baklagiller familyasından olan barbunya yaz dönemlerinde sulanabilen her sahada yetişmektedir. Yazın oldukça tercih edilen çeşitli yemekler yapılabilen, Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır.Ayrıca yazın hem fiyat olara...
Barbunya Yetiştiriciliği
Barbunya Yetiştiriciliği
Barbunya yetiştiriciliği, uygun iklim koşullarında yapılması ile beraber güzel sonuçlar elde edilen baklagiller arasında yer alır. Barbunya yetiştiriciliği için koşulların yanı sıra dikkat edilmesi gereken önemli noktalar ile beraber daha kaliteli v...
Barbunya Fasulye
Barbunya Fasulye
Barbunya fasulye, Barbunya fasulye Türkiye de en çok yetiştirilen ve tüketilen baklagillerden biridir. Genelde ege bölgesinde yetişir. Yetişmesi çok kolay ve zahmetsiz bir sebze olup dünyada en çok yetiştirilen ürünlerden biridir. Kurutulmuş ve yaş o...
Zeytinyağlı Barbunya Salatası
Zeytinyağlı Barbunya Salatası
Zeytinyağlı Barbunya Salatası, barbunya yemeği ve mezesi dışında salatasını da hazırlamak mümkündür. Barbunya salatasının içerisine ilave edilen yeşillikler ile oldukça lezzetli bir salata hazırlayabilirsiniz. Ayrıca barbunya salatası özellikle diyet...
Barbunya Nasıl Dikilir
Barbunya Nasıl Dikilir
Barbunya Nasıl Dikilir, Barbunya yemeği yapılan Türkiye genelinde severek tüketilen baklagillerden fasulyenin kırmızı beyaz renkleri ve lezzetli bir bitki türüdür. Barbunya Dünyada en çok dikimi yapılan, Türkiye’de Marmara bölgesinde yetiştiricili...
Barbunya Meze
Barbunya Meze
Barbunya Meze, gerek yazın taze barbunya gerekse kışın kuru veya konserve barbunya ile hazırlanabilen lezzetli bir meze çeşididir. Et yemeklerinin yanında servis edilebileceği gibi, tek başına öğün olarak zeytinyağlı şekli ile de hazırlamak mümkündür...
Barbunya Konservesi
Barbunya Konservesi
Barbunya Konservesi; Sonbahar sezonu geldiğinde yaptığımız kışlık hazırlıkları arasında konservelikler de vardır. Bunlar kışın işimizi kolaylaştırır ve hazırda bulunurlar. Barbunya konservesi de bunlar arasındadır. Yazın pazardan alıp ayıklayın ve ko...
Barbunya Protein
Barbunya Protein
Barbunya Protein, Barbunya, Anadolu mutfaklarının vazgeçilmez sebzesidir. Fasulye olarak ta adlandırılır. Dış kısmı kabuklu içi taneli, yenilebilen bir sebzedir. Dış kabuğu beyaz ve pembe renktedir, içi ise beyazdır. Barbunya yetiştirilirken genelde ...

 

Dondurulmuş Barbunya
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Rüyada Barbunya Görmek
Barbunya Yemeği Kaç Kalori
Barbunya Yetiştiriciliği
Barbunya Fasulye
Zeytinyağlı Barbunya Salatası
Barbunya Nasıl Dikilir
Barbunya Meze
Barbunya Konservesi
Barbunya Protein
Düdüklü Tencerede Barbunya
Barbunya Balığı
Barbunya Çeşitleri
Barbunya Pilaki Kalori
Barbunya Nasıl Haşlanır
Yeşil Barbunya
Barbunya
Etli Barbunya
Barbunya Pilaki Konserve
Taze Barbunya Salatası
Barbunya Kalori
Kıymalı Barbunya
Beyaz Barbunya
Güveçte Barbunya Tarifi
Barbunya Kavurması
Havuçlu Barbunya Tarifi
Barbunya Faydaları
Barbunya Piyaz
Popüler İçerik
Düdüklü Tencerede Barbunya
Düdüklü Tencerede Barbunya
Düdüklü Tencerede Barbunya; Düdüklü tencere işlerimizi kolaylaştıran ve yemeğimizin daha çabuk pişmesini sağlayan hanimlara yardımcı bir gereçtir. Kur...
Barbunya Balığı
Barbunya Balığı
Barbunya balığı: Mullidae ailesine ait bir balık türüdür. Yanlardan basık, aldı dikey vaziyette, vücudu pembe bazen kırmızı ve pullarla kaplı, alt çen...
Barbunya Çeşitleri
Barbunya Çeşitleri
Barbunya çeşitleri; birçok gruba ayrılır. Özellikle kış aylarında soframızda bulundurduğumuz barbunya vitamin ve mineral açısından oldukça zengin oldu...
Barbunya Pilaki Kalori
Barbunya Pilaki Kalori
Barbunya pilaki kalori: Bir porsiyon (100 gram) kuru barbunya yaklaşık 333 (kcal) kaloridir. Kuru barbunya (B) gurubu vitaminleri açısından çok zengin...
Barbunya Nasıl Haşlanır
Barbunya Nasıl Haşlanır
Barbunya Nasıl Haşlanır, Barbunya halk arasında bilinen adı ile Ayşe kadın kuru fasulye çeşidin den olan ve taneleri kırmızı renkli olan benekli şekli...
Yeşil Barbunya
Yeşil Barbunya
Yeşil Barbunya, Yeşil barbunya fasulyenin bir çeşididir. İtalya'da geliştirilmiştir. Yeşil barbunya özellikle Türk, İtalyan, Yunan ve İspanyol mutfa...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Dondurulmuş Barbunya
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi
Rüyada Barbunya Görmek
Barbunya Yemeği Kaç Kalori
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019