{ "title": "Zeytinyağlı Barbunya", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/zeytinyagli-barbunya.jpg", "date": "21.01.2024 16:47:14", "author": "necmettin kılıç", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı Barbunya, barbunya fasulyenin bir çeşidi sayılır. Barbunya karbonhidrat ve protein açısından oldukça zengindir. Türkiye, İtalya ve Yunanistan da bolca kullanılır. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde yetiştirildiği gibi sofralarda da çeşitli yemeklerde yerini alır. Barbunyanın en fazla yapılan yemeği barbunya pilakidir. Barbunya pilaki konserve şeklinde de yaygın bir kullanıma sahiptir. Ayrıca zeytinyağlı barbunya da sofralarda bolca yerini almaktadır. Şimdi zeytinyağlı barbunya nasıl yapılır bir bakalım.

Zeytinyağlı Barbunya Malzemeleri
Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır?

Taze olarak aldığımız barbunyalarımızı kabuklarından ayıkladıktan sonra, orta boy bir tencerede siyah suyunu atıp biraz yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Daha sonra soğanlarımızı yemeklik olarak, biberlerimiz halka olarak bir güzel doğrayalım. Doğradığımız soğan ve biberleri bir tencereye alalım. Zeytinyağının yarısını üzerine ekleyelim. Kabuklarını soyduğumuz domateslerimizi küp şeklinde doğrayalım. Doğramış olduğumuz domateslerimizi de tencereye ekleyip tüm karışımı 10-15 dakika pişirelim. Elde etmiş olduğumuz karışıma daha önceden haşlamış olduğumuz barbunyalarımızı, tuzumuzu, şekerimizi ilave edip; 3-4 bardak suyumuzu da ekledikten sonra orta ateşte 40 dk. Civarı pişirelim. Barbunyalar hafif çatlamaya ve suyunu çekene kadar pişirelim ve en son işlem olarak ocaktan yemeğimizi alırken son kalan zeytinyağımızı da yemeğimize ekleyelim ve zeytinyağlı barbunyamız hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }