{ "title": "Zeytinyağlı Barbunya Salatası", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/zeytinyagli-barbunya-salatasi.jpg", "date": "22.01.2024 00:42:00", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı Barbunya Salatası, barbunya yemeği ve mezesi dışında salatasını da hazırlamak mümkündür. Barbunya salatasının içerisine ilave edilen yeşillikler ile oldukça lezzetli bir salata hazırlayabilirsiniz. Ayrıca barbunya salatası özellikle diyet yapan hanımların yiyeceği sağlıklı salatalardan bir tanesidir. Barbunya içerdiği mineral ve vitaminler açısından zenin olduğu için besleyici özelliği sahiptir. Özellikle yapımı oldukça pratik olan barbunya salatasını isterseniz arkadaşlarınız ile yaptığınız altın gününde, akşam yemeklerinde ya da gündüz öğün atlatmak için tüketebilirsiniz. Eğer daha sağlıklı bir şekilde beslenmek istiyorsanız barbunya salatasını mutlaka menünüze eklemelisiniz. Barbunya salatasını mevsiminde taze barbunya ile hazırlayabileceğiniz gibi, aynı şekilde kuru barbunya ile de kolaylıkla hazırlamak mümkündür. İster yaz ister kış ayları olsun canınız her çektiğinde bu pratik salatayı hazırlayarak tüketebilirsiniz. Eğer barbunya salatasını hala denemediyseniz mutlaka bu muhteşem lezzeti denemelisiniz ve sevdiklerinize hazırlayarak ikram edebilirsiniz.

Zeytinyağlı Barbunya Salatası İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Zeytinyağlı Barbunya Salatası Nasıl Yapılır?

İlk önce taze barbunyayı ayıklayalım ve yıkayalım. Daha sonra tencerenin içerisine barbunyaları koyalım ve üzerine su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Düdüklüde haşlamak barbunyanın dağılmasına sebep olabilir. Bunun için tencerede kontrollü haşlamak iyi bir yöntemdir. Barbunya haşlanırken yeşil soğanı ve maydanozu ince bir şekilde doğrayarak hazırlayalım. Kırmızı biberleri közlemek için tavanın içinde ya da fırında alüminyum folyoya sararak közleyin. Közleme işleminden sonra kırmızı biberleri ve kornişon salatalık turşusunu küp gibi doğrayın. Barbunya salatasının bütün malzemelerini hazır hale getirdikten sonra barbunyayı, közlenmiş kırmızı kırmızı biberi, kornişon salatalık turşusunu, mısırı, maydanoz ve yeşil soğanı derin bir kâsenin içerisinde harmanlayalım. Ardından tuzunu, limon suyunu ve zeytinyağını ilave ederek iyice karıştıralım ve servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }