{ "title": "Zeytinyağlı Barbunya Pilaki", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/zeytinyagli-barbunya-pilaki(1).jpg", "date": "19.01.2024 12:32:27", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki, evde pişirilen yemekler arasında çok fazla yapılmasa da yapıldığı zaman herkes tarafından sevilerek yenilen bir zeytin yağlı yemek çeşididir. Bu yemeğim en güzel yanı da dolapta hazır bir şekilde beklemesidir. Mutfağa ne yesem diye girdiğinizde dolabı açtığınızda zeytinyağlı barbunya pilakiyi gördüğünüzde oldukça sevinirsiniz. Sanırım birçok zeytinyağlı yemeklerde bu nedenden dolayı sevilmektedir. Misafir geleceği zaman daha önceden yapılarak dolapta hazır bir şekilde bekletebiliyor olmak insana inanılmaz bir rahatlık vermektedir. Hazırda bekleyen bir yemeğin olması gibi bir mutluluk yoktur. O hazırda beklemekte olan yemekleri de tabii ki de siz yaptınız ama üstünden zaman geçtiğinde yorgunluğunuz geçince sanki gökten inmiş gibi olur. Örneğin tam üç çeşit yemek yaptınız dolapta da hazır bekleyen iki çeşit yemeğiniz daha var olur size beş çeşit yani az emek ile çok çeşit sunmuş olursunuz. Zeytinyağlı yemeklerin yanı sıra dondurucuya atılmış hamur işleri de yine aynı etkiyi yaratmaktadır. Dondurucuda beklettiğiniz hamur işlerini de mutlaka bir gece öncesinden çıkartın ve öyle servis edin fırında ısınıp soğuduğu zaman bayatlamış gibi oluyor. Sıra geldi zeytinyağlı barbunya pilaki yapımına.

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki İçin Gerekli Malzemeleri
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Bu enfes yemeğin yapımı için öncelikle barbunyayı biraz diri kalacak şekilde haşlayın. Barbunyayı daha önceden ıslatmadan düdüklü tencerede yirmi dakika haşlayabilirsiniz. Daha sonra soğanların kabuklarını soyun ve yemeklik olarak doğrayın. Sonra bir tava içinde zeytinyağı ile soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulan soğanın içine salçayı da ilave edin. Soğanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra havuç ile patateslerin kabuklarını soyarak küp, küp doğrayın ve kavrulan salça ve soğanın içine atın. Kısık ateş üstünde beş dakika kadar kavurma işlemine devam edin. Domateslerin kabuklarını soyun rendeleyin ve kavrulan malzemelerin üzerine ekleyerek yine beş dakika daha kavurun. Sonraki işlem barbunyayı da ilave edin üstünü iki parmak geçecek kadar su ekleyin. Havuçlar, barbunyalar ve patatesler yumuşayıncaya dek pişmeye bırakın. Yemeği alarak şekerini ve tuzunu ilave edin. Zeytinyağlı barbunya pilaki hazır. Bu yemeği zeytinyağlı olduğundan dolayı soğuk servis edin. Servis sırasında limon ve maydanoz kullanarak yemeği süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }