{ "title": "Yoğurtlu Barbunya Salatası", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/yogurtlu-barbunya-salatasi.JPG", "date": "21.01.2024 05:37:41", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Yoğurtlu Barbunya Salatası, barbunya mevsiminde iken mutlaka her hafta yemeğini ya da salatasını hazırlayarak tüketmek sağlık açısından oldukça faydalıdır. Hatta kış aylarında da eğer taze barbunya yemeğini ve salatasını yemek istiyorsanız yaz aylarında taze barbunya'dan bol bol alıp buzdolabında kolaylıkla saklayabilirsiniz. Özellikle mevsiminde taze barbunyayı bolca tüketmek sağlık bakımından çok yararlıdır. Yoğurtlu barbunya salatası hem çok lezzetli hem de oldukça kolay kısa sürede hazırlanmaktadır. Yoğurt kalsiyum açısından zengin bir gıda maddesi olduğu için düzenli olarak yoğurt yemek gerekmektedir. Eğer yoğurdu sade olarak yemekten sıkıldıysanız çeşitli yoğurt salataları hazırlayabilirsiniz. Ayrıca barbunya salatasının içerisine istediğiniz her türlü malzemeyi ekleyebilirsiniz. Yoğurtlu barbunya salatası hafif bir lezzet olmasından dolayı zayıflamak isteyen ve diyet yapan kişiler için en ideal olan gıdalardan birisidir. Yoğurtlu barbunya salatasını akşam üstü beş çayının yanında, akşam sofrada ya da altın günlerinde en çok tercih edilen lezzetlerin başında gelmektedir. Çünkü hep aynı salata çeşitlerini yemekten herkes sıkılır. Bunun için değişik lezzetteki farklı salata çeşitleri her zaman insanlara daha cazip gelmiştir. Yoğurtlu barbunya salatası hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap edecektir. Eğer yoğurt tüketmeyi seviyorsanız yoğurtlu barbunya salatasını denemelisiniz.

Yoğurtlu Barbunya Salatası İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Yoğurtlu Barbunya Salatası Nasıl Yapılır?

Taze barbunyayı kabuklarından ayırın ve hafif tuz eklediğiniz suyun içerisinde haşlayın ve süzün. Bir gün önceden haşlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Derin bir kabın içerisine yoğurdu, mayonezi, tuzu ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek karıştırın. Daha sonra kornişon salatalık turşularını küçük küpler halinde doğrayalım. Maydanozu, yeşil soğanı, naneyi ve dereotunu ayıklayıp yıkadıktan sonra ince bir şekilde doğrayarak hazırlayalım. Yoğurtlu harcın içine yeşillikleri, salatalık turşusunu ve barbunyayı ekleyerek iyice bütün malzemeleri karıştıralım. Ardından yoğurtlu barbunya salatasını servis kasesine alalım ve üzerine zeytinyağını, kırmızı pul biber ve karabiberi serpelim.

Afiyet olsun.
" } ] }