{ "title": "Taze Barbunya", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/taze-barbunya.jpg", "date": "20.01.2024 15:03:38", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Taze Barbunya, yaz aylarının özellikle Ege mutfağının vazgeçilmez yemeğidir. Yaz aylarının vazgeçilmezi çünkü sıcak havalarda hafif bir yemek türüdür.

Taze Barbunya İçin Gerekli Malzemeleri
Taze Barbunya Nasıl Yapılır?

İlk önce barbunyalar güzelce ayıklanır. Çabuk ayıklamak istiyor iseniz size bir ipucu veriyorum. Boş kısmından bastırınca barbunya ikiye ayrılıyor ve daha çabuk ayıklanıyor. Ayıkladıktan sonra tek tek iyice barbunyaları yıkayın. Daha sonra tencereye barbunyaları koyun ve barbunyaların üstünü iki parmak geçecek kadar su koyun. Bu barbunyaları on beş dakika haşlayın. Bunu yapmamızın nedeni ile barbunyanın siyah suyunu çıkarmak içindir. Bunun yaparsanız eğer yaptığınız yemeğin suyu kara olmaz. Barbunyalar haşlanırken bir yandan bir adet soğanı ve dört veya beş adet sarımsağı soyun, yıkayın ve yemeklik yani küp-küp doğrayın. Başka bir tencerede zeytinyağı ile sarımsak ve soğanı kavurun. Kavurma işlemini soğanlar cam gibi olana kadar devam ettirin. Daha sonra bir tatlı kaşığı biber salçasını bir tatlı kaşığı domates salçasını eklenir. Bu arada haşlanan barbunya süzdürülür ve soğumaya bırakılır. 2 adet havucu ve 1 adet orta boy patatesi küp-küp tavla zarı büyüklüğünde doğrayın ve kavrulan soğan ve sarımsağın üzerine atın. Biraz daha kavurmaya devam edildikten sonra suyunu süzdüğümüz barbunyaları tencerenin içine atın. Daha sonra üzerini geçecek kadar sıcak su koyun. Son olarak tuzunu atın. On beş dakika pişmesi yeterlidir. Taze Barbunya yemeği sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }