{ "title": "Taze Barbunya Yemeği", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/taze-barbunya-yemegi.jpg", "date": "18.01.2024 22:22:05", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "Taze barbunya yemeği tadı, kokusu, lezzeti apayrıdır. Kış amaçlı dolabınıza atabilirsiniz, yani kışında barbunya yemeği yapabilirsiniz. Ekstra bir başka işleme elbet tutmadan yalnızca ayıklayarak tazecik körpecik barbunyaları buzdolabı poşetine koyarak dondurucuya kaldırabilirsiniz. Kışın misafirlerinize afiyetle hazırlarsınız.

Barbunya oldukça estetik bir görünüşe sahip yemekleri ile güzel görünümlü yemekler yapılabilir. Barbunyanın yemek çeşitleri fazladır. Çünkü taze veya kurumuş olarak yemeklerde kullanılabilir. Besleyici yönünü de hesaba katarsak oldukça cazip bir yemek malzemesi olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle zeytin yağlı yemekleri yapılırsa bu yemeklerin besleyici yanı daha fazla olmaktadır. Taze barbunya yemeği yapacaksanız farklı baharatlar kullanarak yemeğe değişik damak tatları katabilirsiniz. Bu tamamen sizin damak zevkinize kalmış bir şeydir. Siz yaparken suyunu birazcık ek olarak az katmayı unutmayın.
Gerekli Malzemeleri
Taze barbunya yemeği nasıl yapılır?

Barbunyaların kararmaması ve estetik açıdan beyaz tek görünüme sahip olması için, bol suda tek taşım haşlayıp, suyunu süzünüz.
Domates, sarımsak, soğanları ve havuçları soyun yıkayarak hazırlayın. Yemeğe girecek domateslerin kabuklarını soyarak rendeleyip sarımsak ve soğanları yemeklik doğrayınız. Havuçları daireler şeklinde çok fazla küçük kesip ortadan ikiye bölünüz.

Zeytinyağını tencereye alınız, soğan ve havuç ekleyin orta şiddetli ateşte pembeleşme civarı kavurunuz. Soğanlar pembeleşince salça ve domatesleri ekleyiniz ve 2-3 dk karıştırarak eritiniz.5 dk civarı pişirdikten ek olarak sonra barbunyaları, toz şekeri ve tuzu ek edip üzerlerine olması gerektiği kadar su ekleyiniz. Tahta kaşıkla 1-2 defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatınız. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte barbunyalar yumuşayana civarı pişiriniz. Ilık servis yapmanız önerilir. Ben birçok sevmiyorum fakat tekrardan da dilerseniz taze barbunya yemeği maydanozla nitelik katılabilir.
" } ] }