{ "title": "Tavuklu Barbunya", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/tavuklu-barbunya.jpg", "date": "19.01.2024 12:59:35", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Tavuklu Barbunya, genelde barbunya yemeği zeytin yağlı yapılır. Zeytin yağlı olduğu için ne et ne de tavuk konulur. Ancak barbunyanın tavuklu yemeğini de denemelisiniz. Barbunyanın her yemeği gibi tavuklu barbunya da çok lezzetli bir yemektir. Herkesin denemesi tavsiye edilir.

Tavuklu Barbunya İçin Gerekli Malzemeleri
Tavuklu Barbunya Nasıl Yapılır?

1 kilo gram barbunyayı güzelce ayıklayın ve tek tek iyice yıkayın. Daha sonra yıkanan barbunyaları tencereye alın. Barbunyaların üzerini iki parmak kadar geçecek kadar su koyun ve barbunyaları haşlayın. 1 adet orta boy soğanı ve 2 veya 3 diş sarımsağı soyup, yıkayın ve yemeklik yani küp-küp doğrayın. Başka bir tencerenin içine 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyarak soğan ve sarımsağı kavurun. Soğan ve sarımsaklar kavrulur iken tavuk göğsü etini küp doğrayın. Kavrulan soğan ve sarımsakların içine tavukları da atın ve tavuklar ile kavurmaya devam edin. Haşlanan barbunyaları süzdürün. Daha sonra kavrulan tavukların içine 1 çorba kaşığı domates salçası ve 1 çorba kaşığı biber salçasını koyun ve salçalarla da kavurun. Son olarak haşlanan barbunyaları kavrulan malzemelerin içine atın ve karıştırın. Üzerini geçecek kadar kaynatılmış suyu, suyu ve zerde çalı koyun. Malzemeler birbiri ile özleşene kadar pişirin. Tavuklu Barbunya yemeği hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }