{ "title": "Sulu Barbunya Yemeği Tarifi", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/sulu-barbunya-tarif.jpg", "date": "20.01.2024 05:57:54", "author": "Ayşenur Akgül", "article": [ { "article": "Sulu Barbunya Yemeği Tarifi, Barbunya gövdesinin şekli itibarıyla fasulyeye benzeyen Anadolu topraklarına özgü bir sebzedir. Baklagiller grubunda yer alan barbunya çok sayıda vitamin içerir. İçerisinde A, B1 ve B2 vitaminlerini barındıran barbunya protein, kalsiyum, demir ve lif açısından zengindir. Barbunya en çok ege bölgesinde yetişir. İzmir barbunyanın en çok yetiştirildiği il konumundadır. Ödemiş ilçesinde her yıl çok sayıda barbunya yetiştirilir ve İstanbul, İzmir, Ankara gibi birçok şehre gönderilir. Barbunya yaz aylarında yetişir ve bu aylarda bolca su ister. Barbunyanın kişiye çok faydası vardır. Lif bakımından çok zengindir barbunya, ayrıca kolesterolün düşmesine yardımcı olur. Vücuda güç verir. Kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. Böbreklere iyi gelir. Sonbahar döneminde kişide meydana gelen yorgunluğun giderilmesine iyi gelir. Kan şekerinin düşmesine yardımcı olur. Barbunya ile yapılan birçok yemek çeşidi vardır ve sulu barbunya yemeği de bunlardan biridir. Biz bugünkü yazımızda sizlere sulu barbunya yemeğinin nasıl yapıldığı hakkında bilgi vereceğiz.

Sulu Barbunya Yemeği Tarifi İçin Malzemeleri
Sulu Barbunya Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

Bir tencere içerisine 2 su bardağı barbunyayı ekleyin ve bu barbunyaları geçecek kadar su ilave edin. Fakat barbunyalar haşlanırken çok fazla erimemesi için dikkat edin. Barbunyalar haşlanırken, ayrı bir tencerede zeytinyağı, soğan ve sarımsağı kavurun. Daha sonra salça ve pul biberi de ekleyerek kavurmaya devam edin. Ardından kabuklarını soyduğunuz patates ve havuçları küp-küp doğrayın ve soğan sarımsak karışımının üzerine ekleyin. Daha sonra tüm bu malzemeleri kavurun. Hepsi kavrulduktan sonra haşladığınız ve suyunu süzdüğünüz barbunyaları ekleyin. En sonda da tuzunu şekerini ve üzerini geçecek kadar da su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısın ve pişmesi için bekleyin. Patates ve havuçlar yumuşadığında yemeğiniz pişmiş demektir. Ocağın altını kapattıktan sonra yemeğinizi yarım saat kadar dinlendirin.

Afiyet Olsun.
" } ] }