{ "title": "Kuru Barbunya Tarifi", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/kuru-barbunya-tarifi.JPG", "date": "21.01.2024 02:43:15", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Kuru Barbunya Tarifi; Kuru baklagillerden olan barbunyayı da pişirmek için akşamdan suda bekletmek her zaman işinizi kolaylaştıracaktır. Bu işlem pişme süresini neredeyse yarıya indirecektir. Daha sonra normal barbunyayı pişirir gibi tarifinizi uygulayın. Şimdi bilmeyenler için tarifimizi verelim. Kolay gelsin.

Kuru Barbunya Tarifi Malzemeleri
Kuru Barbunya Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle geceden kuru barbunyayı temizlendikten sonra ıslatın. Islattığınız barbunyaları sabahleyin düdüklü tencerenin durumuna göre 15-20 dakika kadar kaynatın. Daha sonra soğanları ince ince doğrayın ve başka bir kapta zeytinyağı ile kavurun. Ardından halka şeklinde doğranmış havuçları da ekleyin ve biraz daha kavurarak son olarak salçayı ilave edin. Düdüklü tencerede haşladığınız barbunyayı, şeker ve tuz da ekleyerek suyunu çekene kadar kaynatın. Artık pişince servis tabağına alın ve isteğe göre üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz daha da lezzetli olsun istiyorsanız barbunyanın üzerine az miktarda zeytinyağı da gezdirebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }