{ "title": "Konserve Barbunya", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/konserve-barbunya.jpg", "date": "19.01.2024 19:13:16", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Konserve Barbunya; Türk mutfağımızda sebze tüketimi oldukça yaygındır. Bunlar arasında barbunya da sevilerek pişirilen bir sebzedir. Tazesini bulmak ya da uzun süre pişmesinden dolayı son zamanlar da konservesi oldukça popüler olan barbunyayı bu sayede mevsimi dışında da istediğiniz zaman rahatlıkla pişirebilirsiniz. Şimdi sizlere konserve barbunyanın tarifini vereyim. Kolay gelsin.

Konserve Barbunya Malzemeleri
Konserve Barbunya Nasıl Yapılır?

Öncelikle barbunyalar kabuklarından ayrılır. Daha sonra bir kilogramlık barbunya için yarım litre su ocağa konularak kaynatılır. Ardından kaynayan suya kabuklarından ayırdığımız barbunyalar atılır ve ortalama 4 dakika kadar kaynatılır. Yarım pişmiş olan barbunyalar kevgir yardımıyla çıkarılır. Barbunyalar direk kavanozlara aktarılır ve haşlamadan kalan suda ılıyınca kavanozlara ilave edilir. Kavanozlar tam doldurulmamalı ağız kısmında bir parmak boşluk bırakılır ve hava almayacak biçimde sıkıca kapatılır. Bu işlemden sonra kavanozlar ters çevrilerek kapakları altta olacak şekilde bir tencereye dizilir. Ardından kavanozların üzerini bir parmak geçecek kadar su eklenir ve ocağa alınarak bir saat civarında kaynatılır. Bir saat kaynattıktan sonra aynı pozisyonda kavanozlar düz bir yere konulur ve soğuması için bekletilir. Barbunyalarımız daha iyi olsun istiyorsak bu aşamada üzerleri bir örtüyle kapatılır ve bir gece bekletilir. Bu şekilde bir gece bekletilen kavanozlar diğer gün düz yani normal şekline çevrilir. Konservelerin kapakları içe doğru basık bir hal almış olacaktır. Bu şekildeyse ve herhangi bir sızıntı olmamışsa konserve işlemi başarılı olmuş demektir. Artık konserveleri buzdolabında veya serin güneş almayan bir yerde saklayabilirsiniz. Barbunyaları konserve yaparken şunu unutmayın. Barbunyaları tüketebileceğiniz kadar kavanoza koyun. Çünkü konservesi açılan barbunya en fazla iki gün içinde tüketilmelidir. Yoksa bozulur. Diğer püf nokta ise konserve barbunyanız uygun ortamda saklandığı zaman 6 aya kadar hatta iyi korunmuşsa bir yıla kadar tüketilir. Sizler yine de altı ayda tüketin. Kapakları ne kadar sıkı kapatılırsa kullanım süresi ona oranla uzar. Afiyetle yiyin.
" } ] }