{ "title": "Kıymalı Barbunya", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/kiymali-barbunya.jpg", "date": "21.01.2024 03:09:19", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Kıymalı Barbunya, yaz ayında oluşan taze barbunya herkes tarafından sevilerek yenen yemeklerden biridir. İsteğe göre ve damak tadınıza uygun olarak taze barbunya yemeğini hazırlayabilirsiniz. Zeytinyağlı, kıymalı, etli ve sebzeli olarak farklı çeşitlerde taze barbunya yemeği pişirebilirsiniz. Eğer barbunya yemeğini kıymalı pişirecekseniz mutlaka tereyağı kullanmayı tercih edin. Çünkü tereyağı kıyma ile birleştiği zaman barbunya yemeğine mükemmel bir lezzet katmaktadır. Ayrıca protein bakımından zengin olan kıyma ile hazırlanmış barbunya yemeği besleyici olduğu kadar, aynı zamanda doyurucudur. Barbunya'dan sadece yemek çeşitleri değil meze çeşitleri ya da salatalarda hazırlayabilirsiniz. Mevsiminde taze barbunyayı mutlaka haftada en az bir defa pişirmeye özen gösterin. Taze barbunya pişme süresi bakımından kolaylık sağlarken, nefis tadı ile damakları şenlendirir. Pirinç pilavı ile barbunya ayrılmaz bir ikilidir. Habersiz gelen yemekli misafirlerinize bu muhteşem lezzetteki kıymalı barbunya yemeğini hemen bir çorba, salata ve pilav eşliğinde ikram edebilirsiniz.

Kıymalı Barbunya İçin Gerekli Olan malzemeleri
Kıymalı Barbunya nasıl yapılır?

Yemeği pişireceğimiz tencerenin içine tereyağını ilave edelim ve eritelim. Daha sonra kuru soğanın kabuklarını soyup yıkadıktan sonra ince ince doğrayalım tencereye ilave edip pembeleşinceye kadar kavuralım. Aynı şekilde biberin tohumunu aldıktan sonra ince doğrayalım ve içerisine ekleyerek biraz kavuralım. Soğan ve biber kavrulduktan sonra kıymayı ilave edelim suyunu çekinceye kadar kavurma işlemine devam edelim. Ardından domates salçasını, tuzunu ve kırmızı pul biberi ekledikten sonra iyice karıştıralım. Barbunyayı ekleyip 5 dakika kavuralım ve sıcak suyu üzerini hafif geçecek şekilde ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatalım, ocağın altını orta dereceye getirelim ve 20-25 dakika pişirelim. Eğer gerekli görülür ise barbunya yemeğine kaynamış sudan bir miktar daha ilave edilebilir. Kıymalı barbunya yemeği servis için hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }