{ "title": "Kışlık Barbunya", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/kislik-barbunya.jpg", "date": "20.01.2024 01:24:40", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "
Kışlık Barbunya; Tabi ki diğer sebzeler kurutmalık yapılırken ya da turşular doldurulurken yani kışa hazırlık yaparken kışlık barbunya da unutulmayan ve kışın tüketilen bir lezzettir. Fazla bir işlemi olmayan dondurucuya koyarak saklanan bu tarifimi sizlerle paylaşayım. Kolay gelsin.

Kışlık Barbunya Malzemeleri
Kışlık Barbunya Nasıl Yapılır?

Öncelikle pazardan aldığımız barbunyaları güzelce temizleyip ayıklıyoruz. Daha sonra domatesleri yıkayıp yemeklik doğruyoruz. Bir tencereye bu domatesleri alıp hafifçe pişiriyoruz ve ardından barbunyalarımızı ilave ediyoruz. Daha sonra birkaç tane acı biber ekliyoruz. Barbunyaların rengi dönene kadar pişiriyoruz ve ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra dolap poşetlerine eşitçe paylaştırıp dolaba atıyoruz. Daha sonra barbunyamizi pişireceğimiz zaman dolaptan çıkarıp ayni şekilde soğanı yağda kavurup havuçları ve barbunyayı ilave edip, tuz baharat ve suyumuzu ilave edip pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

" } ] }