{ "title": "Havuçlu Barbunya Tarifi", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/havuclu-barbunya-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 13:14:17", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Havuçlu barbunya tarifi; barbunya yemeklerinin hepsi güzeldir ama en güzel yemeği de zeytinyağlı dediğimiz etsiz sebzeli olanlarıdır. O yüzdende sulu yemek içerisinde et sevmeyenler için havuçlu barbunya ideal bir yemektir. Vejeteryanların da tercih edip lezzetli bir yemek yeme isteklerini de yerine getiren bir lezzettir.

Havuçlu barbunya tarifinin malzemeleri
Havuçlu barbunya tarifi nasıl yapılır?

Daha önceden ıslattığınız barbunyaları 4-5 saat bekletmeniz gerekir. Onun yerine düdüklü tencerede göz kararı su ile ocakta 45 dakika kadar veya düdüklünün kaynayıp ses çıkarmasına kadar ocakta pişirmek daha kolay ve zaman açısından çok avantajlıdır. Kaynayan düdüklüyü ocaktan alarak soğuk suyun altıda beş dakika bekletmeniz gerekiyor. Bekleyip havasını aldığınız düdüklünün içerisindeki barbunyaları bir süzgeç yardımı ile suyundan çıkarınız. Diğer taraftan soğan ve havuçları küçük küçük doğrayıp hazırlayınız. Tencerenizin içerisine zeytinyağını ve sıvı yağı ocak üzerindeki tencereye koyunuz ve ısınması ile doğradığınız soğan ve havuçları içerisine atarak biraz kavurunuz. Arkasına domates ve biber salçalarını ilave ederek özleşinceye kadar karıştırınız. En son olarak da içerisine rendelenmiş domates, karabiber, tuz, pul biber ve kimyonu atarak tekrar bir iki karıştırdıktan sonra dört bardak suyu ilave ediniz. Ortala yarım saat kısık ateşte kaynadıktan sonra pişmesi kafidir. Havuçlu barbunya tarifi artık servise hazır hale gelir. Afiyetler olsun.
" } ] }