{ "title": "Güveçte Barbunya Tarifi", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/guvecte-barbunya-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 01:28:03", "author": "Nimet Öğüt", "article": [ { "article": "
Güveçte barbunya, aslında kış yemeği olmasına rağmen yazında yanına pilav çeşitleri, meze ya da ayranla sunabileceğimiz bir menü oluşturabilirsiniz. Güveçte barbunya yemeğini ister fırına ister ocak pişirip güvecin lezzetini alabilirsiniz. Size her zaman yaptığım lezzetine doyum olmayan güveçte barbunyanın tarifini vereceğim.

Güveçte Barbunya Yemeğini İçin Gerekli Malzemeleri
Güveçte Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır?

Barbunya taze ise fasulyesi kabuklarından ayıralım, barbunya kuru ise akşamdan ıslatalım. Barbunyaları iyice yıkamalıyız. Yıkanan barbunyaları tencereye koyup üstünü geçecek kadar su ilave edelim. Ocağa alalım. Ocakta kaynadıktan sonra 25 dakika orta bir ısıda haşlayalım. Haşladığımız barbunyaları süzelim çıkan siyah suyu gidene kadar yıkayalım. Orta boy patatesi, havucu kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayalım. Soğanı ve 2 diş sarımsağı yemeklik olacak şeklinde doğrayalım. Güveci ocağa alıp içerisine zeytinyağını koyalım. Zeytinyağı ısınınca yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı güvece ekleyelim. Soğan ve sarımsak kavrulduktan sonra küp halinde doğradığımız havuç ve patatesi de ekleyip iyice ekleyelim. Havuç, barbunya ve patates de kavrulduktan sonra domates salçasını ekleyip iyice karıştıralım. Karıştırdıktan sonra 5 su bardağı kaynar suyu güvece ekleyelim. Güveç kaynamaya başladıktan sonra güvecin kapağını kapatalım. Ocak ısısı düşük ısıda ayarlayalım. Kaynadıktan sonra 1 saat tutalım ve ocağı kapatalım. Güveçte barbunya yemeğini limon suyu ile ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }