{ "title": "Fırında Barbunya Tarifi", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/firinda-barbunya-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 19:10:20", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Fırında Barbunya Tarifi, çeşitli malzemeler eklenerek hazırlanan barbunya yemekleri, barbunya salatası, barbunya piyazı ve en önemlisi ise fırında hazırlanan barbunyadır. Baklagiller ailesine üye olan barbunya başka bir çeşit fasulye olarak isimlendirilir. Barbunya kurusunu hangi ayda isterseniz isteyin rahatlıkla bulabilirsiniz. Ancak mevsiminde çıkan taze barbunya kuru barbunyaya göre çok daha lezzetlidir. Kuru barbunyayı önceden ıslatıp haşlamak gerekir iken, taze barbunya göz açıp kapayana kadar çabuk pişer. Barbunyayı tencerede, düdüklüde ya da fırında pişirebilirsiniz. Özellikle akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan barbunya meze olarak bütün sofralarda yer almaktadır. Kısacası barbunya yemeğini sıcak olarak tüketebileceğiniz gibi, aynı zamanda soğuk meze tarzında da yiyebilirsiniz. Artık bu sizin damak zevkinize kalmıştır. Ayrıca taze barbunyayı yerken ağzınızda mükemmel bir tat bırakmaktadır. Ailenize ve sevdiklerinize taze barbunya yemeğini mutlaka ikram etmelisiniz. Barbunyanın içerisine eklenen sebzeler ile çok daha besleyici ve sağlıklı bir yemek hazırlamış olursunuz. Aniden yemeğe gelen misafirlerinize bu muhteşem lezzeti sofralarınıza taşıyabilirsiniz.

Fırında Barbunya Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Fırında Barbunya Tarifi Nasıl Yapılır?

Eğer kuru barbunya kullanacaksanız bir gece öncesinden ıslatıp ertesi gün haşlamak için hazır hale getirebilirsiniz. Ancak taze barbunya kullanacaksanız tencerenin içerisine bir miktar tuzlu su koyarak barbunyayı haşlayabilirsiniz. Diğer tarafta orta boy bir tencerenin içerisine zeytinyağını ekleyelim, kuru soğanı soyalım ve piyaz şeklinde doğradıktan sonra tavanın içinde pembeleşinceye kadar kavuralım. Daha sonra içine biber salçası ile toz şekeri ilave edip kavurma işlemine devam edelim. Ardından kaynamış sıcak su ekleyerek kaynaması için bırakalım. Salçalı su kaynadıktan sonra suyun içine kırmızı pul biberi, tuzunu, sirkeyi ve haşlanmış barbunyayı ekleyip karıştıralım. Ocağın altını kapatalım ve hazırladığımız barbunyayı fırın kaplarının içerisine eşit miktarda boşaltalım. Daha önceden 160 derecede ısıttığımız fırına kapları koyalım ve 15 dakika pişirelim. Fırında barbunya yemeği hazır olduktan sonra fırından çıkaralım ve üzerine maydanoz dalları ile süsleyerek servis yapalım. İsterseniz fırında barbunyanın yanında pirinç pilavı ya da patates püresi ile de servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }