{ "title": "Etli Barbunya", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/etli-barbunya.jpg", "date": "21.01.2024 04:01:04", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Etli barbunya, sevilen yemek tariflerinden biridir. Akşam yemeklerinde pilav makarna yanına oldukça yakışan yemek tariflerinden biridir. Barbunya hem lezzetli hem sağlıklı hem de ekonomik bir şekilde hazırlanabilen bir yemek olduğu için sıklıkla tercih edilir. Etli barbunya kuzu dana eti ile yapıldığı gibi tavuk eti ile de yapılır ama dana etiyle çok daha lezzetli olur. Çabuk pişmesi için bir gün önceden suda ıslatmak gerekir Tabi bu barbunyanın çeşidine göre değişebilir. İyi bir barbunya iki üç saat suda bekletildiğinde kolaylıkla pişecektir. Özellikle gelişim çağındaki çocuklara sıklıkla yedirilmesi gerekir. Yanına makarna pilav ve cacık yaparak servis edebilir ve çocuklarınız tabaklarıni sebzeler ile süsleyerek barbunyayı onlara sevdirebilir ve böylelikle içerisinde bulunan besinlerden yararlanmasını sağlayabilirsiniz.

Etli barbunya yapımı için gerekli malzemeler
Etli barbunya nasıl yapılır?

Etli barbunya yapımı için barbunya ayıklanır. Ayıklanan barbunya temizce yıkanır ve bir kaba alınır. Soğan ve sarımsak soyulur ve yıkanıp yemeklik doğranır. Barbunyayı pişireceğiniz tencereye sıvıyağ ekleyin ve üzerine doğranmış olan soğan ve sarımsağı ekleyip ocağa alın. Ocağın altını açıp soğan ve sarımsağı kavurun. Bu sırada Kırmızı biberi küçük küçük doğrayın onları da tencereye ilave edin sebzeler kavrulunca üzerine kuşbaşı eti ekleyin etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Et suyunu çekince 2 adet domatesin kabuğunu Soyun ve küçük küçük doğrayın onu da tencereye ilave edin domatesler suyunu çekince barbunyaları tuz ve karabiber ilave edin Beş dakika kadar barbunyalar lan kavurun ardından üzerini 2 Parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin. Etli barbunya pişene kadar kısık ateş de pişirin. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin. Pişince yarım saat dinlendirin ardından servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }