{ "title": "Etli Barbunya", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/etli-barbunya.jpg", "date": "21.01.2024 04:01:04", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Etli barbunya, sevilen yemek tariflerinden biridir. Akşam yemeklerinde pilav makarna yanına oldukça yakışan yemek tariflerinden biridir. Barbunya hem lezzetli hem sağlıklı hem de ekonomik bir şekilde hazırlanabilen bir yemek olduğu için sıklıkla tercih edilir. Etli barbunya kuzu dana eti ile yapıldığı gibi tavuk eti ile de yapılır ama dana etiyle çok daha lezzetli olur. Çabuk pişmesi için bir gün önceden suda ıslatmak gerekir Tabi bu barbunyanın çeşidine göre değişebilir. İyi bir barbunya iki üç saat suda bekletildiğinde kolaylıkla pişecektir. Özellikle gelişim çağındaki çocuklara sıklıkla yedirilmesi gerekir. Yanına makarna pilav ve cacık yaparak servis edebilir ve çocuklarınız tabaklarıni sebzeler ile süsleyerek barbunyayı onlara sevdirebilir ve böylelikle içerisinde bulunan besinlerden yararlanmasını sağlayabilirsiniz.