{ "title": "Düdüklüde Zeytinyağlı Barbunya", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/duduklude-zeytinyagli-barbunya.jpg", "date": "19.01.2024 00:56:51", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Düdüklüde Zeytinyağlı Barbunya, çalışan kadınların işten geldiğinde kolayca yapabildiği ve kısa sürede piştiği için kolay bir yemek tarifidir. Diyet yapan insanların diyet programlarında olması gereken bir yemektir. Çocuklarında gelişim döneminde sürekli olmasa da tüketmesi gerekir.

Düdüklüde Zeytinyağlı Barbunya İçin Gerekli Malzemeleri
Düdüklüde Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır?

İlk önce barbunyaları güzelce ayıklayın. Kolay çıkarmak istiyorsanız eğer barbunyanın boş kısmından bastırın. İkiye ayrıldığı için barbunya içleri çok çabuk çıkıyor. Ayıklama işleminden sonra barbunyaları güzelce yıkayın ve süzülmesini bekleyin. Bu sırada düdüklü tencere içine zeytinyağını koyun. Soğanları yemeklik olarak doğrayın. Doğrama işleminden sonra soğanları düdüklüye ayırın ve kavurun. Kavrulan soğanların üzerine yıkadığınız barbunyaları düdüklü tencereye koyun. Daha sonra kırmızı yağ biberi, havucu ve domatesi yemeklik şekilde yani küp doğrayın. Bu sebzeleri düdüklü tencerenin içine atın. Son sebze olarak 1-2 diş sarımsağı küçük doğrayıp düdüklüye atın. Tüm zeytinyağlı yemeklerde olduğu gibi bu yemeğe de bir adet küp şeker atın. Malzemelerin üzerine bir tepeleme çay kaşığı tuzu, bir tepeleme çay kaşığı domates salçasını, bir tepeleme çay kaşığı biber salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. Kısa bir süre kavurduktan sonra sıcak suyu düdüklü tencereye boşaltın. Daha sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Beş dakika yüksek ateşte pişirin ve daha sonra ocağın altını kısın. Barbunyaları kısık ateşte en fazla 6-7 dakika pişirin. Piştikten sonra düdüklü tencereyi ocakta bırakmayın. Soğuk olan bir yere koyun ve içindeki basınç veya hava daha çabuk çıksın. Servis yaparken ise barbunyanın üzerine ince maydanozları kıyarak süsleyin.

Düdüklüde Zeytinyağlı Barbunya yemeği hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }