{ "title": "Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/duduklude-kuru-barbunya-yemegi.jpg", "date": "20.01.2024 18:55:18", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği, barbunya fasulyeğiller ailesine üye olan hem yaşı hem de kurusu olan bir bakliyat türüdür. Her mevsim istenildiği zaman kuru barbunyayı bulabilirsiniz. Kuru barbunya yemeğini tencerede, güveçte, fırında ya da düdüklüde kolaylıkla pişirebilirsiniz. Tabi ki, bu farklı kaplar içerisinde barbunya yemeğini pişirme süreleri farklılık göstermektedir. Eğer hem zamandan tasarruf edip hem de barbunya yemeğinizin daha lezzetli olmasını istiyorsanız pişirme yöntemi olarak mutlaka düdüklü tercih edilmelidir. Yapımı oldukça kolay olan barbunya yemeğini içerisine eklediğiniz patates ve havuç ile çok daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Ayrıca barbunya yemeği içerisinde bulunan malzemeler ile oldukça besleyici ve tok tutucu bir yemektir. Çünkü patates nişasta bakımından havuç ise A vitamini bakımından zengin olmasından dolayı barbunya yemeği besleyici özelliğe sahiptir. Barbunya yemeğini servis ederken yanında vazgeçilmeyen bir lezzet olan pirinç pilavını yapmayı sakın unutmayın.