{ "title": "Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/duduklude-kuru-barbunya-yemegi.jpg", "date": "20.01.2024 18:55:18", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği, barbunya fasulyeğiller ailesine üye olan hem yaşı hem de kurusu olan bir bakliyat türüdür. Her mevsim istenildiği zaman kuru barbunyayı bulabilirsiniz. Kuru barbunya yemeğini tencerede, güveçte, fırında ya da düdüklüde kolaylıkla pişirebilirsiniz. Tabi ki, bu farklı kaplar içerisinde barbunya yemeğini pişirme süreleri farklılık göstermektedir. Eğer hem zamandan tasarruf edip hem de barbunya yemeğinizin daha lezzetli olmasını istiyorsanız pişirme yöntemi olarak mutlaka düdüklü tercih edilmelidir. Yapımı oldukça kolay olan barbunya yemeğini içerisine eklediğiniz patates ve havuç ile çok daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Ayrıca barbunya yemeği içerisinde bulunan malzemeler ile oldukça besleyici ve tok tutucu bir yemektir. Çünkü patates nişasta bakımından havuç ise A vitamini bakımından zengin olmasından dolayı barbunya yemeği besleyici özelliğe sahiptir. Barbunya yemeğini servis ederken yanında vazgeçilmeyen bir lezzet olan pirinç pilavını yapmayı sakın unutmayın.

Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır?

Bir gün önceden mutlaka kuru barbunyayı temizledikten sonra ıslatalım. Ertesi gün sabah kalktığınızda barbunya yemeğini pişirmeden önce düdüklü tencerede yaklaşık 15-20 dakika kadar kaynatalım. Kuru barbunya ıslatıldıktan sonra kaynatılmasının amacı ise siyah suyunun çıkarılması içindir. Eğer kuru barbunyayı bir müddet suda kaynatıp o siyah suyunu almadan direk yemeği pişirirseniz kötü görünüme sahip olan bir barbunya yemeği pişirmiş olursunuz. Kaynama işleminden sonra barbunyayı süzgeçten süzelim ve ılık sudan hafif şekilde geçirelim. Düdüklünün içerisini temizledikten sonra içerisine zeytinyağını ilave edelim, ardından kuru soğanların kabuklarını soyalım ve yemekli olacak şekilde ince ince doğrayalım. Düdüklünün içine doğranmış kuru soğanı ilave ederek kavuralım. Havuçları halka şeklinde doğrayalım ve kavrulan kuru soğanların içerisine ekledikten sonra kavurma işlemine devam edelim. Daha sonra domates salçasını ilave edelim ve içerisine önceden kaynattığımız kuru barbunyayı, kesme şekeri ve tuzunu ilave ettikten sonra üzerine sıcak suyu ekleyelim ve düdüklünün ağzını kapatalım. Burada dikkat edelim, çünkü kaynattığımız için hafif yumuşadığından dolayı pişme süresi çabuk olacaktır. Kuru barbunya suyunu çekinceye kadar pişirelim ve servis tabağının içerisine alalım. İsterseniz pişen kuru barbunya yemeğinin üzerine çok az miktarda zeytinyağı gezdirip maydanoz ile süsledikten sonra Düdüklüde Kuru Barbunya Yemeği hazır ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }