{ "title": "Düdüklü Tencerede Barbunya", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/duduklu-tencerede-barbunya.JPG", "date": "20.01.2024 04:20:32", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Düdüklü Tencerede Barbunya; Düdüklü tencere işlerimizi kolaylaştıran ve yemeğimizin daha çabuk pişmesini sağlayan hanimlara yardımcı bir gereçtir. Kuru fasulye, barbunya, nohut gibi sert baklagiller içinse birebirdir. Şimdi bende sizlere düdükle de barbunya nasıl yapılır tarifimi paylaşayım. Kolay gelsin.

Düdüklü Tencerede Barbunya Malzemeleri
Düdüklü Tencerede Barbunya Nasıl Yapılır?

İlk olarak soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayalım. Düdüklü tencereye zeytinyağını alalım ve soğanla sarımsakları kavuralım. Ardından üzerine salçaları ekleyelim ve karıştıralım. Daha sonra halka şeklinde doğradığımız havucu ve barbunyayı ekleyelim ve karıştıralım. Barbunyaların üzerini hafiften geçecek şekilde sıcak suyumuzu, tuzu, karabiberi ve küp şekeri de ekleyip karıştıralım. Bütün malzemeyi ekledikten sonra da tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 5 dakika kadar pişirelim. Düdüklü tenceremizin düdüğünden ses gelince ocağın altını kısarak tencerenin düdüğünü indirelim ve bu şekilde de 20-25 dakika kadar pişmeye bırakalım. Her tencerenin pişirmesi farklılık göstereceğinden pişirme süresini kendi tencerenize göre ayarlayın.

Afiyet olsun.
" } ] }