{ "title": "Dondurulmuş Barbunya", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/dondurulmus-barbunya.jpg", "date": "20.01.2024 06:56:48", "author": "Firdevs Yılmaz", "article": [ { "article": "Dondurulmuş Barbunya, taze barbunya temmuz ve ağustos ayında pazara çıkar. Yaz aylarında alacağınız taze barbunyayı dondurucuda saklayarak kışın tüketebilirsiniz.

Almış olduğunuz taze barbunyaların içlerini ayıkladıktan sonra, buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Ayrıca yine ayıklamış olduğunuz barbunyaları hafif haşladıktan sonra kara suyunu döküp soğuk suda şoklama yaparak yine buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucunuzda muhafaza edebilirsiniz. Eğer ayıkladığınız barbunyaları dondurucuya koymadan önce yıkamak istiyorsanız, yıkadıktan sonra temiz bir havlu ile iyice kuruladıktan sonra poşetlere koyup yine derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Poşetlerinizi yapacağınız barbunya yemeğinin oranına göre ayarlarsanız, kış döneminde ya da kullanmak istediğinizde, tek kullanımlık hazır bekleyen poşetleriniz işinizi kolaylaştıracaktır. Poşetlerinizin ağzını sıkı bağlarsanız dondurucuda bulunan sebze, et, meyve vs. Gibi yiyeceklerin kokuları birbirine karışmaz. Barbunyanın derin dondurucuda bekleme süresini uzmanlar 8 ay, 1 yıl olarak belirtiyorlar.

Dondurulmuş barbunya için gerekli malzemeler
Dondurulmuş Barbunya Nasıl Yapılır?

Tenceremizin içine zeytinyağını koyalım, soğanlarımızı küp-küp doğradıktan sonra tencereye alalım, aynı şekilde kırmızı biberi ince ince doğrayalım ve tencerede alarak soğan hafif ile kavuralım. Soğan ve biberimizin üzerine dondurulmuş barbunyamızı soğuk sudan geçirdikten sonra tenceremize ekleyelim ve rengi hafif sararıncaya kadar beraber kavuralım. Bu arada domateslerimizi küp-küp doğrayalım ve hafif sararmış barbunyalarımızın üzerine ilave edelim. Üzerine bol su, tuz, pul biber, karabiber, toz şekeri ekleyip barbunyalarımız pişirelim. Yemeğimiz kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Pişirme süresi yaklaşık 50 ile 60 dakika arasındadır. Yemeğimiz piştikten tabaklara alıp biraz limon sıkıp, maydanoz saplarını elimiz ile birkaç parçaya ayırarak üzerine serpiştirerek servis yapabilirsiniz.

Dondurulmuş barbunya yemeğini yaparken önceden haşlayıp kara suyunu süzdükten sonra yine yukarıdaki tarife uyarak yaklaşık 20-25 dakika pişirerek de servis yapabilirsiniz. Dondurulmuş Barbunyaları dondurucudan çıkartıp çözülmesini beklerseniz barbunyalar kararır. Bu nedenle dondurucudan çıkardıktan sonra ya haşlayıp suyunu süzdükten sonra yapabilirsiniz ya da vitamini gitmesin istiyorsanız direk yukarıdaki tarife uygun şekilde pişirebilirsiniz.
" } ] }