{ "title": "Beyaz Barbunya", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/beyaz-barbunya.jpg", "date": "21.01.2024 10:58:39", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Beyaz barbunya: Beyaz barbunya sağlığına önem veren aileler tarafından sıkça yapılmaktadır. Beyaz barbunya besin değeri oldukça yüksek olan ve sağlığa faydası bilinen bir yemek türüdür. Beyaz barbunya tam bir vitamin deposudur. Beyaz barbunya içeriğinde bol miktarda demir, çinko, kalsiyum, karbonhidrat, E, A, C ve K9 vitamini barındırmaktadır. Çocukların gelişiminde fayda sağlayan bu yemeğin vücudun genel sağlık üzerinde de olumlu sonuçları bulunmaktadır. Protein açısından fazlasıyla zengin olan barbunya, kuru ise en az 1 gün suda bekletilmelidir. Bekletilen suyu döküp barbunyaları yıkayarak pişirmeyi tercih etmelisiniz. Ayrıca barbunya haşlanırken ilk suyu dökülmelidir. 10 dakika haşlanan barbunyayı süzüp yıkadıktan sonra tekrar pişmeye bırakmalısınız. Beyaz barbunya genellikle kış aylarında sofralarda daha çok bulunmaktadır.

Beyaz barbunya için malzemeler
Beyaz barbunya nasıl yapılır?

Soğanı küçük küpler halinde doğrayıp sıvı yağda yumuşayana kadar kavurmalısınız. Sonrasında biberleri doğramalısınız ve kavrulan soğanın içine ilave etmelisiniz. Soğan ve biber karışımı biraz kavrulduktan sonra bu kez doğranmış havuçları soğan ve biberin içine ilave etmelisiniz. Soğan biber ve havuç kavrulduktan sonra salçasını ekleyip karıştırmaya devam etmelisiniz. Sonrasında beyaz barbunyanın suyunu, kimyonu, tuzunu ekleyip düdüklü tencerenin ağzını kapatabilirsiniz. Tencereden düdük sesi duyulduktan sonra 15-20 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Sonrasında dinlenmesini bekleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }