{ "title": "Barbunya Zeytinyağlı", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/barbunya-zeytinyagli.jpg", "date": "19.01.2024 07:42:08", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Barbunya Zeytinyağlı, barbunya sağlık açısından oldukça faydalı olan baklağildir. Barbunyanın her mevsimde kurusunu hazır bulmak mümkündür, ancak taze barbunyanın hiçbir zaman yerini tutamaz. Bu nedenle özellikle yaz mevsimlerinde oluşan taze barbunyayı haftada bir defa tüketmek gerekmektedir. Barbunyayı istediğiniz her şekilde kolaylıkla pişirebilirsiniz. Fakat en lezzetlisi zeytinyağı ile pişirilen barbunya yemeğidir. Barbunyayı güveçte, tencerede ister sade ister kıymalı, isterseniz de sebze ekleyerek pişirebilirsiniz. Yapımı ve hazırlanışı oldukça kolay olan barbunya yemeğinin yanında pirinç pilavı ile sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Ayrıca çabuk piştiği için çalışan hanımlar açısından en kolay yemeklerin başında gelmektedir. Büyük küçük hemen herkesin severek yediği barbunya yemeği oldukça besleyici ve doyurucudur. Zeytinyağlı barbunya yemeğini pişirirken mutlaka biber salçası ve domates salçasını birlikte kullanırsanız yemeğiniz çok daha lezzetli olmaktadır.

Zeytinyağlı Barbunya İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır?

Barbunya yemeğini pişireceğimiz düdüklünün içerisine zeytinyağını ekleyelim. Bu arada kuru soğanı ve sarımsakların kabuklarını soyarak ince bir şekilde doğrayalım, düdüklünün içerisine ilave ederek pembeleşinceye kadar kavuralım. Ardından üzerine domates ve biber salçasını ilave edelim. Havucu halka şeklinde doğrayalım, barbunya ile düdüklünün içine ilave edelim. Barbunyanın üzerini bir miktar geçecek kadar kaynamış su ilave edelim ve küp şekeri, tuzunu ve karabiberini ekleyerek karıştıralım. Düdüklünün kapağını kapatalım ve orta dereceli ateşin üzerinde 5 dakika kaynatalım. Ardından düdüklünün kaynama sesi geldikten sonra ocağın altını kısalım ve düdüğü indirelim. Barbunya yemeğini 20 ile 25 dakika arasında pişirelim. Her düdüklünün pişirme süresi farklı olduğu için siz kendi tencerenizin pişirme süresine göre ayarlayabilirsiniz. Barbunya Zeytinyağlı yemeği servis için hazır, yanında pirinç pilavı ile ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }