{ "title": "Barbunya Zeytinyağlı", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/barbunya-zeytinyagli.jpg", "date": "19.01.2024 07:42:08", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Barbunya Zeytinyağlı, barbunya sağlık açısından oldukça faydalı olan baklağildir. Barbunyanın her mevsimde kurusunu hazır bulmak mümkündür, ancak taze barbunyanın hiçbir zaman yerini tutamaz. Bu nedenle özellikle yaz mevsimlerinde oluşan taze barbunyayı haftada bir defa tüketmek gerekmektedir. Barbunyayı istediğiniz her şekilde kolaylıkla pişirebilirsiniz. Fakat en lezzetlisi zeytinyağı ile pişirilen barbunya yemeğidir. Barbunyayı güveçte, tencerede ister sade ister kıymalı, isterseniz de sebze ekleyerek pişirebilirsiniz. Yapımı ve hazırlanışı oldukça kolay olan barbunya yemeğinin yanında pirinç pilavı ile sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Ayrıca çabuk piştiği için çalışan hanımlar açısından en kolay yemeklerin başında gelmektedir. Büyük küçük hemen herkesin severek yediği barbunya yemeği oldukça besleyici ve doyurucudur. Zeytinyağlı barbunya yemeğini pişirirken mutlaka biber salçası ve domates salçasını birlikte kullanırsanız yemeğiniz çok daha lezzetli olmaktadır.