{ "title": "Barbunya Yemeği", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/barbunya-yemegi.jpg", "date": "21.01.2024 07:57:19", "author": "İlkgün Şahbazoğlu", "article": [ { "article": "Barbunya Yemeği; Barbunya Türk mutfağında sıkça yapılan oldukça sağlıklı ve lezzetli bir yemektir. Barbunya tam bir besin deposudur. Barbunya sıcak ya da soğuk olarak servis edilebilmektedir. Barbunyanın birçok faydası bulunmaktadır. Örneğin; demir, çinko, karbonat, kalsiyum, bol miktarda E vitamini, A vitamini, C vitamini, K9 vitamini ve lif bulunmaktadır. Barbunya eğer kuru ise ıslatılıp bekletilmelidir. Eğer barbunya ıslak ise haşlanıp hemen pişirmelidir.

Barbunyanın bizim için faydaları şunlardır
Barbunya Yemeği İçin Gerekli Malzemeleri
Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır?

İlk önce soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayıp kavurmalıyız. Soğan ve sarımsakların içine salçaları ilave ediniz. Sonra havuçları halka şeklinde doğrayıp barbunyalar ile sağan, sarımsağın içine atınız. Barbunyaların üzerine hafif geçecek şekilde tuz, karabiber, küp şeker ve sıcak suyu ilave diniz. Bu malzemeleri içine attıktan sonra orta ateşte 5 dakika pişiriniz. Barbunyayı düdüklü tencerede pişirdiğimiz için tencerenin düdüğünden ses gelince ocağın altını kısıp tencerenin düdüğünü indiriniz. Bu şekilde de yalaşık olarak 20-25 dakika daha piştikten sonra yemek hazır olacaktır. Fakat her düdüklü tencerenin pişirme süresi farklı olduğundan dolayı kendi tencerenizin süresinde pişirirseniz sizin için daha güzel bir yemek ortaya çıkacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }