{ "title": "Barbunya Yemeği Yapılışı", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/barbunya-yemegi-yapilisi.jpg", "date": "22.01.2024 00:47:17", "author": "sebahat coşgun", "article": [ { "article": "Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır?

Baklagiller dendiği zaman millet olarak bizde akan sular durur. Hele bir de güzel bir tarif ile hazırlandı ise lezzetine lezzet eklenir. Barbunya diğer baklagiller gibi son derece sağlıklı bir gıdadır. Sevdiklerine hem sağlıklı hem de lezzetli tarifler sunmak isteyen herkese bu tarifi uygulamasını tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Barbunya Yemeği Malzemeleri
Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır?

Öncelikle barbunyayı yıkayıp suyunu süzüyoruz. Daha sonra tencereye atıp, üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ekleyip barbunyalar pişinceye kadar kaynatıyoruz.

Başka bir tencerede zeytinyağını bir miktar kızdırıyoruz. Üzerine yemeklik doğradığımız kuru soğanı ilave edip pembeleşene kadar kavuruyoruz. Daha sonra sarımsakları doğrayıp ilave ediyoruz. Ardından salçayı ekliyoruz ve bir iki çevirim kavuruyoruz. Patatesi ve havucu bezelye iriliğinde küp-küp doğruyoruz ve kavrulan salçanın üzerine ilave ediyoruz. Kısık ateşte birkaç dakika kavrulduktan sonra pişen barbunyanın suyunu süzüp üzerine ilave ediyoruz. Birkaç dakika da bu şekilde kavurup 2 su bardağı sıcak su ilave ediyoruz. Daha sonra tuzunu ve baharatlarını ilave edip patates ve havuç pişinceye kadar kısık ateşte kaynatmaya devam ediyoruz. Yemeğin altını kapattıktan sonra en az yarım saat dinlendirin servis edin.

Afiyet olsun.

Not: Barbunyayı haşlarken biraz diri kalmasına dikkat edin ki, patates ve havuç pişinceye kadar erimesin.
" } ] }