{ "title": "Barbunya Yapımı", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/barbunya-yapimi.jpg", "date": "19.01.2024 16:38:34", "author": "Barbaros Çarpınlıoğlu", "article": [ { "article": "Barbunya yapımı; Lezzetli zeytinyağlı yemekler arasında özel bir yeri olan barbunya mükemmel bir yemektir. Dünyada en çok yetiştirilen baklagiller arasındadır. Fasulye tohumundan biraz daha kısa görünümlü ve üzeri beneklidir. Türkiye'de de sevilerek tüketilen barbunya fasulyenin bir türüdür ve çoğunlukla ülkemizde ege bölgesinde yetiştirilir. Saksıda veya bahçede yetiştirilip üretilebilecek basit ürünlerdendir. Barbunya besin değeri olarak hem protein hem de karbondihidrat yönünden oldukça zengin bir baklagillerdendir. İtalyan, İspanyol, Yunan ve Türk mutfağında sıkça kullanılır.