{ "title": "Barbunya Tarifi Etli", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/barbunya-tarifi-etli.jpg", "date": "21.01.2024 00:34:12", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Barbunya Tarifi Etli, özellikle kuru fasulye yemeğini tahtından aşağıya indirecek olan bir yemek var ise bu kesinlikle etli barbunya yemeğidir. Çünkü taze barbunya hem çok lezzetli hem de oldukça çabuk pişen yemeklerden birisidir. Ayrıca küçük büyük herkes tarafından sevilerek tüketilmektedir. Çoğunlukla çalışan hanımlar akşamları yemeklerini hazırlarken büyük sıkıntı çekmektedir. Bunun için etli barbunya yemeği çalışan hanımlar için en hızlı ve pratik olan yemeklerin arasında yer almaktadır. Ayrıca taze barbunya et ile pişirildiği için oldukça zengin bir besin ögesine sahip olmaktadır. Kırmızı et özellikle protein açısından zengin olduğu için haftada en az iki defa tüketilmesi gerekmektedir. Ayrıca etle pişirilen barbunya yemeği çok daha lezzetli olmaktadır. Ailenize, eve gelen özel misafirlerinize ya da arkadaşlarınıza etli barbunya yemeğini ikram edebilir, onlarla güzel sohbetler ederken bu muhteşem anın keyfini çıkarabilirsiniz.

Barbunya Tarifi Etli İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Barbunya Tarifi Etli Nasıl Yapılır?

Öncelikle kırmızı eti kuşbaşı olacak şekilde keselim ve yıkayalım. Suyunu süzünce tencerenin içerisine koyalım ve orta dereceli ateşte etler yumuşayıncaya kadar haşlayalım, fakat çok haşlanmamasına dikkat edin. Etler tam piştikten sonra barbunya yemeğini hazırlamaya başlayalım. Bu arada taze barbunyayı ayıklayalım ve tencerenin içerisine su ekleyerek haşlayalım. Taze barbunya oldukça hassas olduğu için haşlanırken sık sık kontrol edilmelidir. Başka bir tencerenin içerisine sıvı yağı koyalım ve kuru soğanı yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuralım. Yeşil ve kırmızı biberi küp şeklinde kestikten sonra kavrulan soğanların üzerine ilave edelim ve birkaç dakika sotelenmesini sağlayalım. Biberler tam kavrulmadan domateslerin kabuklarını soyup küp gibi doğradıktan sonra malzemelerin üzerine ekleyip kavurmaya devam edelim. Daha sonra haşlanmış olan kuzu etlerini malzemenin içerisine ilave edip bir müddet kavuralım. En son haşlanmış barbunyayı ekleyelim ve üzerine sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatalım. Yemeğin suyu gözünüze az görünür ise biraz daha sıcak su eklenebilir. Etli barbunya yemeğini 10-15 dakika pişirip kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Etli barbunya yemeği piştikten sonra 10 dakika kadar dinlendirin ve öyle servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }