{ "title": "Barbunya Tarifi Düdüklüde", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/barbunya-tarifi-duduklude.jpg", "date": "21.01.2024 11:20:08", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Barbunya Tarifi Düdüklüde, özellikle baklagiller ailesine üye olan bütün kuru ürünleri düdüklüde pişirmek hem zamandan tasarruf etmeye hem de lezzetli bir yemek pişirmenin en iyi yöntemlerinden birisidir. Çünkü kuru malzemeleri tencerede pişirdiğiniz zaman daha uzun sürede piştiği için yemeğin su kıvamı azalır ve yeniden su eklemek zorunda olduğunuz için yemeğin kendi koyuluğunu yitirmiş olursunuz. Barbunyayı düdüklü tencerede ister etli ister kıymalı ister sebze ekleyerek, isterseniz de zeytinyağlı pişirebilirsiniz. Barbunya yemeğinin daha lezzetli olmasını istiyorsanız bütün malzemeleri ölçüsünde koymak ilk şarttır. Eğer doğru bir yol izleyerek barbunya yemeğinin iç malzemesini hazırlayıp doğru pişirme tekniği kullanırsanız ağızda dağılan mükemmel bir lezzette barbunya yemeği pişirebilirsiniz.

Barbunya Tarifi Düdüklüde Gerekli Olan Malzemeleri
Barbunya Tarifi Düdüklüde Nasıl Yapılır?

Öncelikle taze barbunyayı kabuklarından ayıklayıp, bol su ile elimizle alt üst ederek yıkıyoruz ve suyunu süzmesi için süzgecin içine alalım. Diğer tarafta düdüklü tencerenin içerisine sızma zeytinyağını döküp ocağın altını açıyoruz. Daha sonra kuru soğanın kabuklarını soyup zar büyüklüğünde doğranmış soğanları düdüklü tencereye ilave ediyoruz. Kuru soğandan sonra suyunu süzmüş olan barbunyayı ekliyoruz. Ardından domates, havuç ve kırmızı biberi yıkayıp kesme tahtasının üzerinde domatesleri ve biberi küp şeklinde havucu da ince halkalar şeklide keserek hazırlıyoruz. Doğradığımız bütün malzemeleri düdüklünün içerisine ilave ediyoruz. Daha sonra sarımsakları soyup ortadan birkaç parçaya keserek malzemelerin içine katalım.

Bütün zeytinyağlı yemeklerde olduğu gibi içine bir tane kesme şekeri ilave ediyoruz. Domates salçasını, biber salçasını, tuzunu ve en son kaynamış sıcak suyunu ekledikten sonra kaşık yardımı ile bütün malzemelerin hepsini alt üst edip karıştırıyoruz. Ardından düdüklü tencerenin kapağını kapatıyoruz. Ocağın altını yakıp düdüklüyü ocağın üzerine koyuyoruz. Bu arada herkesin evdeki düdüklü tencere modeli farklı olduğu için tepesinde düdüğü olanlar kaynadıktan sonra düdüğünü indirip fıs sesi geldikten sonra ocağın altını kısmalıdır. Eğer yeni model düdüklü tencere ise ok işareti yönünde kapağın üzerine bastırarak kapatın. Sonra da düdüklü tencerenin sap kısmındaki olan düğmeyi ileriye doğru itekleyerek kitlenmesini sağlayın. Bütün işlem bittikten sonra kaynayınca tek çizgi arkasından ikinci çizgi çıktığında düdüklüde barbunya yemeğiniz pişmiş demektir. Düdüklünün buharı elinizi yakmasın diye mutlaka suyun altına tutun yoksa düdüklü patlayabilir. Barbunya yemeği piştikten sonra sıcağa dayanıklı olan bir kabın içerisine alalım. Barbunya yemeği dinlendikten sonra üzerine küçük küçük doğranmış maydanozlar serpin ve servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun.
" } ] }