{ "title": "Barbunya Piyaz", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/barbunya-piyaz.jpg", "date": "19.01.2024 16:50:56", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Barbunya Piyaz, Esmer bir fasulye çeşidi olan barbunya, tam anlamıyla bir vitamin deposudur. Sağlık açısından oldukça faydalı olan barbunyanın içerisinde A, C, E ve K9 vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, demir, çinko ve karbonhidrat bulunur. Protein açısından da oldukça zengindir ve bol miktarda lif içerir. Barbunya pişirilmeden bir gün önceden gazının çıkması için bir gün evvel ıslatılmalı ve suyu süzüldükten sonra haşlanarak kullanılmalıdır. Bu şekilde barbunya tarımsal atıklarından arınır. Sofralarınıza lezzet katan barbunyayı dilerseniz taze iken yazın derin dondurucuya kaldırarak kışın ya da istediğiniz mevsimde tüketebilirsiniz. Lezzetli olduğu kadar sağlığa birçok faydası olan barbunyanın piyazının yapılışını sizler için paylaştım. Farklı lezzetler ve meze tarifi arayanlar bu tarifimi denediğinizde tadına bayılacaksınız.