{ "title": "Barbunya Piyaz", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/barbunya-piyaz.jpg", "date": "19.01.2024 16:50:56", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Barbunya Piyaz, Esmer bir fasulye çeşidi olan barbunya, tam anlamıyla bir vitamin deposudur. Sağlık açısından oldukça faydalı olan barbunyanın içerisinde A, C, E ve K9 vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, demir, çinko ve karbonhidrat bulunur. Protein açısından da oldukça zengindir ve bol miktarda lif içerir. Barbunya pişirilmeden bir gün önceden gazının çıkması için bir gün evvel ıslatılmalı ve suyu süzüldükten sonra haşlanarak kullanılmalıdır. Bu şekilde barbunya tarımsal atıklarından arınır. Sofralarınıza lezzet katan barbunyayı dilerseniz taze iken yazın derin dondurucuya kaldırarak kışın ya da istediğiniz mevsimde tüketebilirsiniz. Lezzetli olduğu kadar sağlığa birçok faydası olan barbunyanın piyazının yapılışını sizler için paylaştım. Farklı lezzetler ve meze tarifi arayanlar bu tarifimi denediğinizde tadına bayılacaksınız.

Barbunya piyaz İçin Malzemeleri
Barbunya piyaz nasıl yapılır?

Bir gece önceden ıslatmış olduğunuz barbunyaların suyunu süzüp yıkadıktan sonra düdüklü tencerenin içerisine alıp üzerine 1-2 parmak geçecek kadar su ilave ederek yaklaşık 10 dakika kadar haşlayın. Barbunyalar haşlanırken bu arada soğanın kabuğunu soyarak kesme tahtasının üzerinde yarım ay şeklinde biberleri ve domatesi de piyazlık olacak biçimde doğrayıp hazır ettikten sonra, barbunya piyazın üzerine serpmek için gerekli olan maydanoz ve dereotunu da ince ince kıyın. Daha sonra haşlanan barbunyaları suyunu süzüp soğumaya bırakın. Doğrayıp hazır ettiğiniz malzemeleri geniş bir kabın içerisinde aldıktan sonra üzerine soğuyan barbunyaları sumak, kırmızı pul biber, tuz ve zeytinyağını da ilave edip iyice karıştırdıktan sonra barbunya piyazı servis tabağına alarak üzerine limon ve nar ekşisi ilave ederek maydanoz ve dereotu ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }