{ "title": "Barbunya Pilaki", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/barbunya-pilaki.jpg", "date": "19.01.2024 01:01:28", "author": "sonay yıldız", "article": [ { "article": "Barbunya Pilaki; Barbunya baklagiller familyasından beyaz, pembe ya da mor çiçekleri olan hem kuru hem de taze sebze olarak yenen bir bitki türüdür. Barbunya taneleri yuvarlak yassı veya oval şeklinde kırmızı benekleri olan fasulye cinsinden bir bitki türüdür. Bu bitkinin sebze olarak yararlanılan yeşil ürünü ve kuru tohumları bulunmaktadır.

Barbunya pilaki için gerekli olan malzeler
Barbunya pilaki nasıl yapılır?

Barbunyalar hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Zeytinyağını ayrı bir tencereye alıp küp-küp doğranan soğanları kavurun. Daha sonra salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Küp küp doğradığımız patates ve havuçları ekleyip kısık ateşte beş dakika kadar kavurun. Barbunyaları da ekleyip üzerini iki parmak geçecek şekilde su ekliyoruz. Barbunya, patates ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra pişen barbunyaya tuz ve bir tutam şeker ekleyin. Servis yapmadan önce üzerine maydanoz ve limon ekleyerek soğuk olarak servis yapılır.
" } ] }