{ "title": "Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/barbunya-pilaki-nasil-yapilir.jpg", "date": "19.01.2024 10:51:51", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır, Barbunya baklagiller familyasından olan bir bitki türüdür. Barbunya fasulyeye benzer. Fasulyeden ayıran özellikleri ise kabuğu ile gövdesindeki pembe çizgileri ve boğumlu gövde yapısının olmasıdır. Barbunyanın içinde beyaz renkli çekirdeği vardır. Bu bitkinin kökeni orta Amerika'ya dayanmaktadır. Oldukça soğuk hava şartlarına dahi dayanmaktadır. Barbunya kabukları ile tüketilmez.

Barbunya Pilaki İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Üzeri için
Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Öncelikle barbunyayı iyice yıkadıktan sonra tencerede beş, altı dakika kadar kaynatarak çıkan suyu mutlaka süzün. Barbunyalar pişsin ama dağılacak kadar da çok pişmesine izin vermeyin. Daha sonra soğanları yemeklik şekilde doğrayın ve zeytinyağı ile rengi dönene kadar kavurun. Domateslerin kabuklarını soyarak ince, ince doğrayın. Daha sonra kavrulmakta olan soğanların üzerine atın ve birlikte kavurma işlemine devam edin. Kavrulmakta olan soğan ile domatesin üstüne sıra geldi havuç, patates ve sarımsağı ilave etmeye. Önce havuç ile sarımsağı daha sonra da küp, küp doğradığınız patatesleri ekleyin. Domateslerin pişmesine yakın biber salçası ile haşladığınız barbunyayı ilave edin. Son olarak da kesme şeker ile bir bardak suyu ilave ederek yemeği pişmeye bırakın. Yemek koyu bir kıvam almış ise pişme işlemi tamam demektir. Ocağın altını kapatın. Barbunyayı servis eder iken ince, ince kıyılmış maydanoz ve limon ilave ederek servis yapın. Oldukça doyurucu, lezzetli ve vitamin deposu barbunya yemeği hazır. Barbunya pilakinin yanında isteğe göre pilav ve ayranda sunabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }