{ "title": "Barbunya Pilaki Konserve", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/barbunya-pilaki-konserve.jpg", "date": "21.01.2024 15:24:43", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Barbunya Pilaki Konserve, yaz sonunda kışa hazırlık olarak yapılan gayet lezzetli ve tüketimi kolay bir yiyecek türüdür. Bütün sebze konservelerinde olduğu gibi, barbunya pilaki konservesi hazırlarken de hem hijyene hem de saklama koşullarına dikkat edilirse, kış boyunca hem lezzetli sebze yemekleri yapmak hem de yaz sebzelerini özledikçe tüketmek mümkün olur.

Barbunya Pilaki Konservesi Nasıl Yapılır?

Barbunya pilaki konservesi yapmak için öncelikle yapılacak miktara göre barbunya alınır ve ayıklanıp temizlendikten sonra büyük bir kazan içinde haşlanarak kara suyu denilen kirli suyu atılır ve yıkanıp bir kenara alınır. Konservenin konulacağı kavanozlar kaynar suda kapakları ile ayrı ayrı kaynatılarak steril edilir. Bir kazan içine barbunyalarla dengeli olacak oranda kuru soğan kavrulur ve üzerine yine yeterli miktarda yeşil biber ve domates eklenerek kavrulur. Bu işlem sırasında domateslerin asidini kırmak için birkaç tane kesme şeker atılabilir. Önceden kısa süre haşlanan barbunyalar da eklenir ve yine kâfi oranda tuz, karabiber eklenir. Bu sırada karışıma yarım şişe kadar sirke ilave edilir ve yaklaşık yirmi dakika pişirilir. Konserve yapılırken tam pişirme yapılmaz. Böylece hem sebzeler bekledikleri süre içinde eriyip bozulmaz hem de daha sonra pişirme süresini ayarlamak kolay olur. Pişirme işlemi bittikten sonra tamamen soğuması için barbunya pilaki başka bir kaba alınır ve soğutulur. Kaynatılan kavanozlara kepçe ile içinde boşluk kalmayacak şekilde doldurulur ve kapağı sıkıca kapatıldıktan sonra bir tezgâh üzerine ters çevrilir. Bir gece boyunca ters durması gerekir. Ertesi gün kavanozlar serin ve kuru bir yere alınır ve yaklaşık kırk gün ağzı açılmadan kuru serin ve karanlık bir odada bekletilmelidir.

Konserveler kırk gün sonra hazır olur. Hazır olan barbunya pilaki konservelerini pişirmek için bir miktar sıcak su ekleyerek on beş yirmi dakika kaynatmak yeterlidir.
" } ] }